Mados pasaulio pažiba | Anna Dello Russo

Kartais ryškiausi mados pasaulio žmonės lieka nepastebėti. Man pačiai keista, jog iki šiol nebuvau parašiusi apie Vogue Nippon (japoniškasis Vogue) mados direktorę/kūrybos konsultantę/stilistę Anną Dello Russo. Juk madų savaičių metu visos fotografų blykstės skirtos tik jai, o geriausi Vogue Nippon kadrai yra Annos nuopelnas. Tad negaišiu ir šiandien Jums pristatysiu tikrą mados pasaulio pažibą, apie kurią turbūt dar negirdėjote.

Anna vilki Lanvin (Jak and Jil nuotrauka)

Kas yra Anna Dello Russo? Tai ne tik skambus itališkas vardas.  Jau daugiau nei 20 metų ši moteris sukasi mados pasaulyje. Ji pradėjo nuo italų literatūros bei meno istorijos studijų Milane, paskui mėnesį dirbo Donna žurnale, o vėliau ją pastebėjo Vogue Italia komanda ir Anna 18 metų praleido itališkoje šeimoje (Vogue Italia, L’Uomo Vogue). Nuo 2006 metų ji yra laisvai samdoma profesionali konsultantė bei stilistė, periodiškai dirbanti japoniškame Vogue žurnale.

Vogue Nippon spalio 08 fotosesija Always About Style, kuriai stilių kūrė Anna. Nuotraukos iš TFS.

Kuo ji išskirtinė? Na, turbūt būtų sunku rasti didesnę mados mylėtoją už Anną. Kaip ji pati sako, drabužiai tapo jos liga. Ji jų neperka, o tiesiog kolekcionuoja. Jai priklauso įspūdinga 4000 batelių porų kolekcija, namuose ji yra įsirengusi atskiras vitrinas savo vertingiausiems eksponatams demonstruoti. Beje, ji yra įrengusi ir atskirą butą, kur laiko didžiąją dalį vertingos savo drabužių, aksesuarų bei batelių kolekcijos.

Kuo įdomus jos stilius? Mados žargonu tariant, Dello Russo visad atrodo it nužengusi tiesiai nuo podiumo. Mados savaičių metu ji dėvi ryškiausius ir naujausius sezono modelius, nebijo net ekscentriškų detalių. Tačiau jai pavyksta nedaryti vienos būdingiausių mados žurnalisčių klaidų- Anna kiekvienam komplektui moka pritaikyti kažką savito, kai tuo tarpu jos kolegės atrodo lyg klonai. Žurnalistė itin mėgsta dėvėti ryškias trumpas sukneles, prie jų derinti klasikinius aukštakulnius. Šį sezoną ji renkasi Balmain, Lanvin sukneles, Louboutin ir Balenciaga batelius.

Balenciaga suknelė iš žiemos 08 kolekcijos

Balmain suknelė ir bateliai iš vasaros 09 kolekcijos

Lanvin suknelė iš vasaros 09 kolekcijos

Dolce&Gabbana suknelė iš vasaros 09 kolekcijos

Lanvin suknelė iš vasaros 08 kolekcijos

Lanvin suknelė

Stella McCartney kostiumėlis ir Balenciaga bateliai


Dolce&Gabbana vasaros 09 kolekcijos suknelė ir YSL batai

Dolce&Gabbana vasaros 08 kolekcijos suknelė

Lanvin vasaros 08 kolekcijos suknelė

Prada žiemos 08 kolekcijos nėrinių suknelė

Balmain suknelė

Marni suknelė ir YSL batai

Kiti outfit’ai iš madų savaičių renginių

The Sartorialist kadrai (Chloe, Chanel, Balmain ir neatpažintas paltukas)

Nuotraukos iš jakandjil.com, style.com, thefashionspot.com

Bučkis