Rusijos velnias, dėvintis Prada | Evelina Chromčenko

Geriausia Rusijos verslininkė, stilingiausia šalies ponia, antroji Anna Wintour, savo srities ekspertė, paskutinė bjaurybė bei mados pasaulio autoritetas. Ji drąsiai rėžia, jog žmones vertina pagal aprangą, atsisako važinėti metro bei niekada nepateikia detalių apie savo asmeninį gyvenimą. Dešimtąjį gimtadienį neseniai atšventusio rusiškojo L’Officiel žurnalo vyriausioji redaktorė bei laidos Mados Nuosprendis konsultantė Evelina Chromčenko abejingų nepalieka.

Apie Eveliną

Kaip jau rašiau, apie šios moters praeitį bei asmeninį gyvenimą yra žinoma labai mažai, nes garsioji redaktorė atsisako pateikti net savo gimimo datą. Tiesa, vienąkart ji yra prasitarusi, jog gimė tais pačiais metais, kada mirė ir Gabrielle Coco Chanel bei jos zodiako ženklas sutampa su „žuvies“ vyro Aleksandro Šumskio. Iš to galima spręsti, kad Chromčenko gimė 1971 metais, vasario pabaigoje-kovo pradžioje.

Yra žinoma, kad Evelina baigė žurnalistikos studijas Maskvos universitete, radijo Europe Plus stotyje apžvelginėjo mados naujienas. Ištekėjusi su vyru įkūrė PR kompaniją, Maskvoje pradėjo organizuoti mados savaitę ir padėjo tarptautinėje arenoje iškilti jauniems Rusijos dizaineriams (Igoris Chapurinas, Alain Akhmadulina, Dmitry Loginov). Nuo 1999ųjų iki dabar ji dirba vyriausia žurnalo L’Officiel redaktore ir su keliais bendraminčiais rengia laidą Mados Nuosprendis, 2006 metais filmo „Devil wears Prada“ rusiškoje versijoje ji įgarsino Mirandą Pristli.

Evelinos stilius laidos metu. Galite atpažinti kelių pastarųjų sezonų geriausius podiumų hitus.

Moteris už L’Officiel vairo

Jau dešimt metų Evelina vadovauja vienam iš didžiausių mados leidinių Rusijoje ir garsėja savo profesionalumu, reiklumu bei griežtumu. Visos šios savybės ją nenoromis pastato į „antrosios Annos Wintour“ poziciją. Evelina, kaip ir Anna, mėgsta griežtą klasikinį stilių, itin atidžiai renkasi savo ofiso darbuotojus, savo žurnale madą pristato kaip būtiną šiuolaikiniai moteriai reiškinį. Tačiau yra vienas skirtumas. Ponia Evelina dažnai pabrėžia, jog mada turi skatinti patriotizmą, meilę savo šaliai ir jos madai. Jau ne vienerius metus įtakingoji redaktorė organizuoja ar bent prisideda prie Maskvos mados savaitės, jos metu skatina ir pristato naujausius Rusijos talentus, padeda jiems išplaukti į tarptautinius mados vandenis.

Evelinos ofisas

Ponia Chromčenko mados pristatymų metu

Asmeninis stilius

Reikia pripažinti, jog mados žurnalo redaktorė blogai atrodyti negali. To sau tikrai neleidžia ir itin griežtą nuomonę apie aprangos visumą bei derėjimą su asmenybę turinti ponia Evelina (Taip, vertinu pagal drabužius. Ir palydžiu pagal juos. Man ir į mane panašiems drabužiai – savotiški kodai, kurie kalba ir kurie nereikalauja papildomų paaiškinimų). Ji dažniausiai būna head-to-toe juoda, renkasi madingus siluetus, mėgsta aprangą pagardinti rock chic detalėmis. Redaktorė mėgsta kampuotus klasikinius švarkelius, siaurėjančias kelnes, YSL aukštakulnius bei žvaigždės formos segę.

Beje, ji, kaip ir Wintour, turi jau bene kultine tapusią pusilgių šviesių plaukų šukuoseną bei griežtus juodus akinių rėmelius. Šios detalės jos veidą labai sugriežtina, tačiau įdomu tai, kad moteris nuotraukose neretai šypsosi. Netikėta, tiesa?

Vakarinė/kokteilinė/renginių apranga

Daug kas sutartinai teigia, jog kas jau kas, bet rusiškojo L’Officiel redaktorė nebijo išbandyti net pačių įdomiausių podiumo modelių bei juos drąsiai renkasi raudonojo kilimo pasirodymams. Na, gal ir kiek keistoka ją matyti vilkinčią juodą Chanel kombinezoną ar plevenančią Lanvin suknelę, tačiau tenka pripažinti, jog jos savotiškas statusas Rusijos mados industrijoje jai leidžia rinktis pačius keisčiausius apdarus ir atrodyti gerai. Juk ikona yra ji, o ne kritikai.

Nuotraukos iš TFS, lrytas.

Bučkis