Vogue Paris rugsėjis 2009

Rugsėjis mados pasaulyje yra it sausio atitikmuo, nes būtent pirmas rudens mėnuo pradeda mados savaitę, oficialiai spaudoje pasirodo daugelis naujų reklamų bei mados leidiniai varžosi reklamų puslapių skaičiumi bei kuo sėkmingesniu numeriu. Neveltui ir dokumentinis filmas The September Issue buvo kuriamas apie svarbiausią metuose rugsėjo karštinę.

Galima sakyti, jog šis naujausias Vogue Paris numeris buvo apipintas gandais dar nuo vasaros vidurio. Keli darbuotojai mįslingai užsiminė, jog viršelio mergina bus ta, kuri pasiryžo drastiškiems išvaizdos pokyčiams, tad mados gerbėjai ėjo iš proto bandydami atkapstyti modelių agentūrų informaciją apie naujausius mylimų modelių pasirodymus ir jų išvaizdos pokyčius. Ir štai galų gale išeina lauktasis numeris su… rudaplauke olande Lara Stone, kuri šiuo numeriu tik sustiprino savo mados numylėtinės poziciją, nes ne kiekvienas modelis leistų dėl viršelio pakeisti plaukų spalvą (tai mados pasaulyje labai svarbu, nes be agentūros žinios modelis nieko negali daryti su savo išvaizda).

Žinoma, šio mėnesio numeris turi ir savo temą, kuri skamba Ikonos Mus Įkvepia, tad fotosesijose modeliai įsikūnijo į Brigitte Bardot, Lizos Minelli, Debbie Harry, Diane Keaton, Tinos Chow ir Glorios Vanderbilt vaidmenis.

Viršelis

Modelis Lara Stone

Fotografai Mert ir Marcus

Stilius Carine Roitfeld

Gloria

Viršelio fotosesija su Lara Stone. Olandė įkūnija legendinę Niujorko artistę, paveldėtoją, dizainerę ir šiaip aukštuomenės atstovę Glorią Vanderbilt. Modelis tobulai perteikė tamsiaplaukės ikonos it girl padėtį, menišką eleganciją. Stilių, žinoma, kūrė žurnalo redaktorė Carine Roiteld.

Blondie

Jei rugpjūčio numeryje buvo tiesiog siūloma kopijuoti legendinės pop/rock scenos žvaigždutės Debbie Harry stilių, šiame numeryje brazilų supermodelis Raquel Zimmermann šviežiai nubalintais plaukais prieš fotografo Alasdair McLellan objektyvą tiesiog nepriekaištingai įsijautė į legendos vaidmenį. Prisipažinsiu, jog, būdama Blondie fanė, pamačiusi pirmas nuotraukas net gi kiek sutrikau, nes Raquel išvaizda šiose nuotraukose beveik identiška Debbie. Stilių kūrė Jane How.

Diane K.

Jei matėme Niujorko aukštuomenės atstovę ir aštuntojo dešimtmečio scenos pažibą, kodėl nepasukus į Holivudą ir nesusiradus ko nors ramesnio? Tam puikiai tinka aktorė Diane Keaton, išgarsėjusi savo patogiu, paprastu ir elegantišku tomboy stiliumi. Aktorė net premjerų metu ramiai dėvi kelnių kostiumėlius, atrodo puikiai ir nesulaukia jokios kritikos. Ją įkūnijo modelis Anna Jagodzinska, fotografavo Mikael Jansson, stilių kūrė Anastasia Barbieri.

Put on a Happy Face

Liza Minelli tiesiog negalėjo nepasirodyti šiame numeryje. Na, ne pati Liza, bet jos antrininke tapusi rusaitė Sasha Pivovarova. Trumpų juodų plaukų perukas, žavingi blizgūs juodi drabužiai, cigaretės, simpatiškų vyrukų draugija bei ta kerinti velniška šypsena. Fotografavo Bruce Weber, stilių kūrė Carine Roitfeld.

BB

Mados blogeris Bryanboy juokais klausė, ar jo mylimiausias modelis Natasha Poly įkūnijo jį. Na, jam teko truputį nuliūsti, nes Natasha vėjo kedenamais šviesiais plaukais vaidino ne ką kitą, o garsiąją Brigitte Bardot. Natūrali gamta, judesių nevaržantys romantiški drabužiai ir saulės šviesa leido puikiai pavaizduoti prancūzę dievaitę. Fotografas Mario Sorrenti, stilistė Emmanuelle Alt.

Bijoux

Papuošalų skiltyje sužibėjo itin greitai iškilęs modelis Tao Okamoto (nors tiksliai modelis nėra nurodytas, man atrodo, kad čia Tao). Vaizduodama mados legendą Tiną Chow jai buvo pastatyti juodi plaukai, padarytas aštrus akių makiažas bei sodriomis spalvomis padažytos lūpos ir priderinti skaidrių akmenų papuošalai. Fotografavo Paola Kudacki, stilių kūrė Melanie Huynh.

Beaute

Šįkart grožio skyrelis buvo skirtas įspūdingoms purioms šukuosenoms. Modelis Julia Stegner turbūt iškentė ne vieną lakavimo ir formavimo valandą… Fotografavo Maciek Kobielski, stilių kūrė Melanie Huynh.

Zoom

Mados skyrelis šįkart skaitytojoms pasiūlė dvi naujas tendencijas: įspūdingus aukštakulnius ilgaaulius bei romantišką stilių, kurio pavadinimas verčiamas Auksinės Vestuvės (siūloma rinktis romantiškas raudonas medžiagas, metalu dabintas  mažas rankines, klasicizmo epochą primenančias detales).

Ir pabaigai – prie vieno straipsnio buvusi Natashos Poly nuotrauka. Galite pritarti, galite ne, tačiau man patiko. Kai tik atgausiu savo jau labai ilgai taisomą laptopą, ji bus mano darbalaukyje.

Nuotraukos iš TFS/zinio.

Bučkis