Dabarties legenda | Lara Stone

Paskutinis 25 metų amžiaus olandės Laros Stone pasiekimas Vogue Paris leidinyje visiems galutinai įrodė, jog ji yra TA mergina, kurios nežinoti ar ignoruoti tiesiog negalima. Ją garbina ir visą numerį paskiria įtakingoji Carine Roitfeld, Chanel haute couture nuotakos apdarą demonstruoti patiki Karlas Lagerfeldas, o mados žurnalistai pešasi dėl galimybės paimti interviu. Atrodo, jog Lara mados pasaulyje atsirado it iš niekur, tačiau trauktis tikrai neketina, nors ir nėra tobulo dešimtojo dešimtmečio supermodelio tipo mergina. Iš pirmo žvilgsnio ji net nėra graži! Tarpas tarp priekinių dantų, kiek per apvali figūra, keistos rudos akys ir griežtos formos antakiai. Tačiau visi ją myli. Bijau, kad ir aš po truputį tampu laramaniake. Tačiau kodėl gi ne?

Pradžia

Yra žinoma, jog Lara gimė 1983 metų gruodžio 20 dieną mažame Mielo kaimelyje pietų Olandijoje. Lara prisimena, jog, vos tik sulaukusi paauglystės, traukdavo vietinių vyrų žvilgsnius. „Mama pasakojo, jog kai man buvo 10-11 metų, mėgau dėvėti siaurus sijonėlius be trumpas palaidines. Vietiniai vyrukai man einant gatve pradėdavo švilpauti bei staugti, tačiau tada aš to dar nesupratau“ pasakojo Lara i-D žurnalui. Tas pats leidinys ją pakrikštijo Brigitte Bardot, Ursulos Andress, Beatrice Dalle bei tipinės aštuntojo dešimtmečio porno žvaigždės mišiniu, pritaikytu šiandieninės Europos mados rinkai.

Lara W magazine rugpjūčio 09 viršelyje ir Brigitte Bardot

Karjera

Tai buvo eilinės šeimos atostogos Paryžiuje. Lara atsimena, kaip ją, 13-14 metų paauglę, metro stotyje užkalbino vieno modelių agento žmona. Pasiūlymas tapti modeliu jaunosios olandės nesudomino, tačiau ji vis dėlto pamėgino sudalyvauti viename konkurse. Tiesa, pralaimėjo. Greitai ji buvo išmesta iš mokyklos dėl probleminio elgesio ir galų gale nusprendė, kad nuobodus miestelio gyvenimas skirtas ne jai. Lara susikrovė daiktus ir išvyko į Paryžių. Ten ji prasikankino 7 metus, nes niekaip nerado geros agentūros. Nesėkmės viena po kitos? Na, istorija dar nesibaigė.

Kartą Lara buvo išsiųsta į Givenchy atranką, po kurios apsivertė visas modelio gyvenimas. Įstabų skonį turintis mados namų dizaineris Riccardo Tisci pastebėjo ypatingų bruožų merginą, ją parodė Vogue Paris redaktorei Carine Roitfeld. Įtakingoji ponia modeliu iškart susižavėjo ir kitą dieną olandė jau fotografavosi žurnalui. Greitai pasirodė jos pirmasis VP viršelis ir nuo to laiko visa Laros karjera tapo mados istorija, kuriai baigtis nelemta dar ilgai.

Modelis ir 4 jos viršeliai.

Balandis 07, kovas 08, vasaris 09, rugsėjis 09.

Lara dabar

Nepaisant didžiulės sėkmės (reklaminės kampanijos, vien tik jai paskirtas Vogue Paris numeris, du viršeliai vien tik šį rugsėjo 09 mėnesį), Lara vis dar nesugeba priprasti prie mados pasaulio ir jo taisyklių. Labiausiai jai nepatinka podiumai. Kodėl? Ji nemoka vaikščioti avėdama aukštakulnius bei jos pėda yra visu dydžiu mažesnė už mažiausius pavyzdinius batų numerius. Pirmąjį savo sezoną Lara ant podiumo krito net tris kartus, suklupo ir per primatavimą Chanel studijoje, kas, pasak merginos, buvo siaubingai gėdinga, nes viską stebėjo pats Karlas Lagerfeldas.

Lara – Chanel nuotaka

Be nemokėjimo vaikščioti aukštakulniais Lara yra žinoma dar dėl vienos detalės. Šiaip rašant apie kitą modelį šio fakto neminėčiau, tačiau mados pasaulis eina iš proto dėl… Laros krūtinės. Na taip, ji gerokai (švelniai tariant) didesnė už bet kokio eilinio modelio, tačiau ar dėl to verta tiek kalbėti? Jei omenyje turima Lara Stone – verta. Tiesa, būtent ją ir galima kaltinti dėl nuogumo tendencijos įvedimo į fotosesijas, nes ką jau ką, bet Larą apsinuoginusią fotografuoja itin dažnai. Turbūt būtų net sunku rasti fotosesiją be nuotraukos, išryškinančios modelio apvalumus. Tačiau mergina supranta, jog tai yra jos darbas ir kad su mados pasauliu nepasiginčysi. Ji žino ir tai, kad modelio darbas yra it trumpas blyksnis, tad savo momentą rampų šviesoje išnaudoja. Ir, turiu pabrėžti, išnaudoja puikiai.

Lara Vogue Paris kovo 08 numeryje

Atrodo, jog panelė Stone sustoti nežada. Rugpjūtį ji pasirodė W Magzine viršelyje, o rugsėjį – Vogue Paris bei Numero. Ji tapo Dsquared, Eres, Jaeger London reklamų veidu, Karlo Lagerfeldo bei Riccardo Tisci mūza, tikru revoliucijos modelių pasaulyje ženklu. Gal ji ir panaši į Brigitte Bardot bei pozuoja nuoga, tačiau mergina išlieka kukli. Ji vis dar mano, jog modelio darbas bei šlovė yra stebuklas, o jos charakteris per ramus ir kuklus siautulingam mados pasauliui. Bet atrodo, kad jam olandė patinka.

Baigiant

Pabaigai paruošiau Laros fotosesiją Lara, Fiction Noire iš jai paskirto Vogue Paris vasario 2009 numerio. Nuotraukos provokuoja, sužavi, nepalieka abejingų. Visai kaip ir pati Lara.

Nuotraukos iš TFS, jakandjil.com/blog.

Bučkis