Sekmadienio pasirinkimas | Givenchy Couture vasara 07

Kartais aukštoji mada nėra vien tik prabangi aplinka, rečiausi audiniai, ne vieną savaitę trukę siuvinėjimo darbai bei skulptūras primenantys siluetai. Tai yra jausmas, kad mada dar gyva, kad couture dar nėra miręs menas. Givenchy dizaineris Riccardo Tisci ypatingą couture jausmą perteikė meile moteriai, jos sudievinimu, tad prabanga tvyrojo ore net šaltame apleistame drėgname sandėlyje, kurį italas pasirinko kolekcijos pristatymui.

Pristatymas

Kolekcija buvo pristatyta Paryžiuje, 2007 metų sausio 23 dieną. Vanduo varvėjo nuo lubų, ant grindų susidariusios balutės vis didėjo, tačiau dizaineriui tai nerūpėjo. Buvo šalta ir vėsu, tačiau modelių kūnus dengė tik plonyčio audinio suknelės. Savitai romantiška, ar ne?

Kolekcija

Kolekcijos tema buvo padiktuota Riccardo gimtojo miesto, uostamiesčio Taranto, tad dizaineris itin paslaptingai kalbėjo apie metamorfozes jūreiviams virstant undinėmis. Drabužiuose buvo galima įžvelgti kapitonų švarkų elementų, ilgi suknelių šleifai simbolizavo undines. Jauniausias Paryžiaus couturier sujungė kontrastuojančias kapitono-undinės detales, tačiau viskas atrodė itin harmoningai.

Kolekcijai parinktos ir kontrastingos, tačiau puikiai derančios spalvos: pieno, dramblio kaulo, švelni balintos kavos, naktinio dangaus mėlio, juoda. Iš lengvų audinių buvo kuriami pakilūs raukiniai, sumaniai išraitytos formos.

Pristatymą, žinoma, pradėjo dizainerio mūza olandė Lara Stone, o baigė Raquel Zimmerman, kuriai dizaineris patikėjo pristatyti finalinę vestuvinę suknelę.

Nuotraukos iš style.com ir TFS/celebcity.

Bučkis