Žiemos 09 reklamos | Balenciaga

Itin prancūziška ir mados genijui Yves Saint Laurent dedikuota kolekcija šįkart buvo patikėta reklamuoti jau ne pirmą kartą prancūzų mados namų Balenciaga veidu tapusiai amerikiečių aktorei Jennifel Connelly. Stiprūs ir įsimintini aktorės veido bruožai, tamsios akys bei daili figūra Balenciaga namus patraukė jau vasaros 2008 sezoną, kai ji pozavo fotografui David Sims ir vilkėjo moters-karės stiliaus gėlėtus odinius šarvus, tačiau šįkart Jennifer reklamoje atrodė itin moteriška bei elegantiška. Tai, žinoma, yra fotografo Steven Meisel bruožas, kuris mėgsta šiltas spalvas, pozų įvairovę ir įdomią fotosesijų aplinką.

1914 metais Cristobalio Balenciagos įkurtiems mados namams šiuo metu kolekcijas kuria talentingas prancūzas Nicolas Ghesquiere, kiekvieną sezoną įkvėpimo besisemiantis Balenciaga archyvuose. Šį rudens/žiemos 09’10 sezoną jis pastebėjo, jog mados namų įkūrėjo Cristobalio Balenciagos kūryboje netrūko satino drapiruočių ir indiškų motyvų, tad Nicolas nusprendė itin moteriška ir egzotiška, bet elegantiška kolekcija pagerbti ne tik jo pirmtaką Cristobalį, tačiau ir amžinąjį mados metrą Yves Saint Laurent. Mados kritikai net stebėjosi ir kalbino aktorę Catherine Deneuve, nes jos kultiniam vaidmeniui Dienos Gražuolėje kurti YSL drabužiai itin priminė naujausią Ghesquiere kolekciją.

Tad naujausioje Steven Meisel kurtoje reklaminėje kampanijoje Jennifer Connelly ir įkūnija moterišką, elegantišką ir egzotikos nevengiančią prancūzę.

Nuotraukos iš TFS/balenciaga.com.

Bučkis