Vasara 2010 | Blizgesys

Nors šį rudens/žiemos sezoną užvaldęs devintasis dešimtmetis jau pradeda įgristi bei fotosesijose nebedžiugina net Balmain mados namų drabužiai, viena tendencija vis tik persikelia ir į būsimąjį pavasario/vasaros sezoną. Blizgesys, blizgesys ir dar kartą blizgesys. Vėl akins tiek vakarėlių svečius, tiek žurnalų fotografus, tiek modelius, dėvėsiančius naujojo sezono drabužius. Atrodo, kad šįkart be jo neišsiversime ir mes, nes piktas ir tamsus (visai kaip krizė, ar ne?) žiemos sezono žibėsys pavasarį taps šviesiu, optimistišku ir palyginti lengvu tviskėjimu, o 80’s disco su metaliniais pečiais bus iškeistas į auksu žibantį buduarą. Shine on.

Taip, mada ir toliau atspindi visą pasaulį smarkiai paveikusią bei ne vienerius mados namus numarinusią ekonominę padėtį. Tiesa, naujojo sezono prognozės atrodo gerokai optimistiškesnės. Jei rudens/žiemos kolekcijos moterį vertė „ginkluotis“ sunkia metaline artilerija, sunkiais kietais batais, adatos smailumo kulniukais, aštriais pečiais bei tamsiomis spalvomis, dizainerių pavasario/pavasaros sprendimai moteriai leidžia atsipūsti, nusiraminti ir puoštis be jokios baimės ar pykčio. Iš kolekcijų dingo tamsus metalinis blizgesys, iš pažiūros tinkamas tik pačioms drąsiausioms mados gerbėjoms, tačiau pasirodė itin kasdieniškas, kiekvienai moteriai tinkamas ir lengvai pritaikomas žvynelių panaudojimas tiek džinsų, tiek suknelių puošybai.

Taigi blizgesys nebereiškia metalinio šaltumo, tačiau skatina puoštis, džiaugtis, dėvėti itin madingas trumpas blizgias vakarėlių sukneles. Derinkite jį tiek su viliokišku (Versace) , tiek su buduaro (Just Cavalli) ar net kiek karišku (Balmain) įvaizdžiu. Šis sezonas skirtas žaidimams ir optimizmui, tad blizgesio per daug tikrai nebus.

Šių dienų Balmain gladiatorė

Paryžietiškas Lanvin kokteilis

Versace vakarėlių diva

Proenza Schouler variacijos nardymo tema

Emilio Pucci grafika

Tory Burch kasdieniai pasiūlymai

Blizgus Ralph Lauren džinsas

DIY įkvėpimą žadinantys Richard Chai akcentai

Sunkioji Chris Benz artilerija

Burberry Prorsum švelnus tviskesys

Neutralios Herve Leger spalvos

Just Cavalli buduaras

Matthew Williamson pastelė

Nuotraukos style ir TFS

Bučkis