Pre-Fall 2010 | Louis Vuitton

Po paskutinės Louis Vuitton 2010 metų pavasario/vasaros kolekcijos į šiuos mados namus pradėjau žiūrėti gerokai atsargiau. Jei visos pastarųjų 4 ar net 5 metų Marco Jacobso kurtos kolekcijos keldavo tik susižavėjimą bei buvo vienbalsiai giriamos daugelio kritikų, paskutinės Paryžiaus madų savaitės metu pristatytas mados namų darbas nustebino, deja, labai nemaloniai. Tačiau atrodo, kad Louis Vuitton kūrybinis nesusipratimas pagaliau pasibaigė ir mados namai grįžo į savo vėžes. Naujoji pre-fall 2010 kolekcija, pristatyta Editos Vilkevičiūtės, tą įrodo ir mados namus nukreipia šiek tiek netikėta septintojo dešimtmečio linkme.

Kolekciją kūrė ne pats M.Jacobsas, o jo patikėtinė cruise ir pre-fall kolekcijoms Julie de Libran. Šią dizainerę galima išties pagirti už nebijojimą žaisti netikėtais aksesuarais, puikų sugebėjimą derinti iš pirmo žvilgsnio sunkiai suderinamus raštus, audinius bei siluetus. Naujojoje pre-fall 2010 kolekcijoje ji vėl nebijojo šiek tiek rizikingų ir keistų kalio akcentų, įdomių derinių su ilgomis kojinėmis, ryškių spalvų derinių, tarpusavyje persipynusių aksesuarų.

Ši kolekcija skatina puošis. Joje daug praeitį ir dabartį sujungiančių detalių, tačiau viskas atrodo smagiai ir yra tikrai patogu„,- sakė J.de Libran. Ir išties – čia tikrai netrūksta įdomių užuominų tiek į ketvirtojo dešimtmečio šokių batelius, tiek į septintojo dešimtmečio Jungtinės Karalystės spalvotą futurizmą ar net gėlių vaikų epochą.

Man ši šešiolikos modelių kolekcija atrodė it sulipdyta iš atskirų penkių stilių mišrainės, tačiau puikus stilistų darbas vis tik padėjo išlaikyti vientisumą. Pirmoji kolekcijos dalis primena elegantiškas šeštojo ar septintojo dešimtmečių prancūzaites bei žavias, tačiau stiprias Yves Saint Laurento mūzas, kurios net klasikinį stilių bei pilką spalvą moka paversti įdomiais, žaismingais bei itin moteriškais deriniais. Antroji dalis tiesiog rėkte rėkia KAILIS bei siūlo šiek tiek patobulintą ir šių dienų miestietei pritaikytą grunge stilių. Žinoma, matome langelių audinį, trumpus siluetus, nerūpestingai priderintus aksesuarus.

Trečioji man šiek tiek priminė Dioro new look, nes išlaikytas siluetų trumpumas, drabužis primena dailią varpelio formą, švelniai pabrėžtas liemuo. Ketvirtoji šiek tiek panaši į prieš kelis sezonus pristatytą Givenchy aukštosios mados kolekciją klajoklių tema, nes ir šie drabužiai žavi kontrastingais spalvų deriniais, moteriškų formų slėpimą po kutais ir šalikais, grubių detalių derinimu. Penktąją – kokteilio suknelių – dalį drąsiai vadinčiau tikrai puikia ir 100% Vuitton, nes joje vyrauja klasikinė juoda spalva, iš pažiūros paprasti klasikiniai modeliai, tačiau pritaikyti netikėti aksesuarai (kailis ant blauzdų, petukai, apyrankė) visą vaizdą kaipmat pagyvina.

Nuotraukos style.com

Bučkis