Fotosesijų archyvas | Live on the web

Ne paslaptis, jog internetas šių dienų madai tapo viena svarbiausių priemonių norint naujienas bei savo darbus pristatyti kuo didesnei auditorijai. Internetas tikrove pavertė daugelio mados gerbėjų svajonę gyvai stebėti madų savaičių renginius, „vartyti“ bet kurios šalies mados leidinius, visur ir visada gauti karščiausias industrijos naujienas. Net neabejojama, jog antrajame XXI a. dešimtmetyje mada interneto vartotojams taps dar lengviau pasiekiama, o jauni mados kūrėjai savo karjerą pradės būtent virtualioje erdvėje.

Tačiau kada šis mados+interneto sąjungos fenomenas buvo pradėtas? Žinoma, galime paminėti dabartinės mados aukų mekos Style.com atidarymą 2000 metų rugsėjo mėnesį, mados forumo The Fashion Spot įkūrimą 2002-iais, vieną įsimintiniausių ir didžiulio dėmesio sulaukusių Alexanderio McQueeno pristatymų 2009 metų spalio mėnesį, kai tiesiogiai transliuotą dizainerio kolekcijos šou stebėti norėjo tiek mados gerbėjų, kad serveris tiesiog nebeatlaikė apkrovos. Bet Vogue Italia leidinys su redaktore Franca Sozzani priešakyje interneto ir mados sąjungą pristatyti nusprendė 2007 metų sausio mėnesio numeryje. Kodėl būtent tada? Manau, jog nesuklysiu teigdama, kad tuo metu sparčiausiai augo Youtube, o tuo pačiu – ir mados gerbėjų susidomėjimas internete patalpintais fotosesijų kūrimo filmukais, pristatymų įrašais, galų gale – mėgėjiškais industrijos užkulisių klipais.

Taigi pasitelkusi populiariausius modelius, madingiausius apdarus bei paprasčiausią buitišką aplinką, leidinio komanda su fotografu Stevenu Meiseliu sukūrė vieną smagiausių ir įdomiausių fotosesijų žurnalo istorijoje. Patikėkite, stebėti repuojančias ar fotosesijos metu nuo fotelių krintančias manekenes dar niekad nebuvo taip įdomu.

Live On The Web

VOGUE Italia sausis 2007

FOTOGRAFAS Steven Meisel

MODELIAI Agyness Deyn, Blaine Cook, Coco Rocha, Denisa Dvorakova, Derek Drrell, Henry Holland, Hilary Rhoda, Jakob Hedberg, Jeremy Scott, Jessica Stam, Leandro Maeder, Maryna Linchuk, Missy Rayder, Nathan Nesbitt, Ryan Smith, Sasha Pivovarova, Suvi Koponen

Nuotraukos TFS

Bučkis