Ką dėvi stilistai? | Aurora Sansone

Smulkutė elegantiškai apsirengusi moteris nuskuba Milano gatve. Į ją nukreiptos visų fotografų blykstės, tačiau kitos dienos naujienų antraštėse šviečia ne jos pavardė. Streetstyle fotografų tinklaraščiuose mados savaičių metu ji taipogi atsiduria kiekvieną dieną, tačiau po įrašais komentarai skirti ne jai. Tačiau tie, kurie sugeba ją atpažinti ar pastebėti Milano ar Paryžiaus renginių maišatyje, jau nebegali atitraukti nuo šios italės žvilgsnių. Aurora Sansone, viena japoniškosios Vogue versijos stilisčių ir garsiosios moters-karnavalo Annos Dello Russo kompanionė mados savaičių metu, dažniausiai lieka antrame plane, ryškiosios ADR šešėlyje. Ir visai be reikalo.

Turint tokią vadovę/bendradarbę/kompanionę kaip Anna Dello Russo (A.Sansone kartu su A. Dello Russo dirba japoniškame Vogue. Aurora yra stilistė, o Anna – vyriausioji mados direktorė) nepatekti į fotografų taikiklį išties sunku. Atskira mados savaite vadinama ir kasdien po 3-4 drabužių komplektus pakeičianti A. Dello Russo kaip magnetas traukia tiek žurnalistus, tiek fotografus, tiek tinklaraštininkus. Itališkuoju Vogue Nippon branduoliu vadinamas Annos, Auroros ir stilistės-asistentės Vivianos Volpicellos trio, jau ne vienerius metus puošiantis Milano mados savaitę, žavi ir unikaliu kiekvienos moters stiliumi. A. Dello Russo dažniausiai vilki ką tik ant podiumo parodytus įdomiausius modelius, Viviana pasižymi itin didele meile spalvoms, o Aurora – minimalizmui, vyriško garderobo detalėms.

Pirmą kartą į A.Sansone dėmesį atkreipiau prieš keletą metų, kai Milano mados savaitės metu italė gatvėse ir pristatymuose pasirodė ant galvos ryšėdama vieną madingiausių, tačiau nedaugelio išdrįstą savam stiliui pritaikyti šilkinį Prada mados namų turbaną. Mane itin sudomino tai, jog stilistė fuksijos spalvos turbaną į savo aprangą įkomponavo be galo paprastai – tiesiog pasirinko color-blocking tendenciją bei galvos apdangalą priderino prie tamsiai mėlynų ir smėlinių tonų, derinį užbaigdama akvamarino spalvos delninuke. Tokiais paprastais, tačiau visad įdomiais ir žavingais sprendimais A.Sansone žavi iki šiol. Ji nevengia vyriško garderobo detalių, kurias pagyvina retro stiliaus aksesuarais, renkasi įdomių siluetų drabužius (itin plačios lengvo audinio kelnės, tarsi nukirptas megztukas), neutralias spalvas.

Nors internete daug A.Sansone darbų pavyzdžių nėra, peržiūrėjus visus rastus nesunku padaryti išvadą, jog stilistė nuotraukose siekia atskleisti paties drabužio grožį neapkraunant jo aksesuarais, mėgsta itin moteriškus, figūrą ar jos trapumą pabrėžiančius siluetus. Pagrindinis A.Sansone kurtų fotosesijų drabužis dažniausiai būna suknelė, tačiau ji tampa nuotraukos veiksmo dalimi, tarsi pati pasakoja savo istoriją.

Nuotraukos models.com, TFS, jakandjil, garance dore

Bučkis