Rugsėjo pirmoji 2010 | Ką apsirengti?

Nors pati niekada neskiriu rugsėjo pirmajai ypatingai didelio dėmesio, šiemet pirmą kartą supratau, kokia ši diena vis tik svarbi didžiajai daliai merginų. Vos ne visą mėnesį atsakinėjusi į klausimą „o kada gi bus pasiūlymai rugsėjo pirmajai?“, paruošti įrašą nusprendžiau likus lygiai savaitei iki mokslo metų pradžios šventės. Gal garderobe dar trūksta to paskutinio tobulo sijono? Rugsėjo pirmosios klasika tapusių baltų marškinukų? Balerinų batelių? Kad tokios mintys ateitų paskutinę savaitę perkant sąsiuvinius, aplankus bei tušinukus, o ne patį trečiadienio rytą, pateikiu savo siūlymus, kaip pasitikti pirmąją rudens dieną ir naujus mokslo metus.

Už savaitės pati pasitiksiu jau vienuoliktą savo rugsėjo pirmąją. Nors pirmosiomis keturiomis rūpinosi mama, per paskutines šešias teko prisižiūrėti pačių įvairiausių įdomybių, ypač pradėjus mokytis gimnazijoje. Pastebėjau netgi savotiškas rugsėjo pirmosios tendencijas, tam tikra gimnazisčių „uniforma“ tampančius derinius. Ypatingai išskirti reikėtų tris didžiausias grupes: tarsi viena atrodančias „uniformuotas“ paneles su juodais pieštuko formos sijonais ir baltais marškiniais, iš vasarinių apdarų niekaip neišlipančias merginas, vis dar besididžiuojančias ryškiomis trumpomis suknelėmis bei ne ką mažiau ryškiu įdegiu, ir, galų gale, merginas, rugsėjo pirmosios renginiuose pasirodančias kaip bet kurią kitą dieną mokykloje. Žinoma, geriausiai ir tinkamiausiai šiai šventei atrodo pirmosios, tačiau kai po susibūrimo mokykloje tenka išeiti į miestą, gatves užplūdusios ir tarsi klonai atrodančios merginos retkarčiais atrodo tarsi armija, nors ir itin elegantiška. Būtų juokinga, jei nebūtų keista.

Ką rugsėjo pirmajai siūlyčiau aš? Visų pirma nepersistengti. Net neabejoju, jog po vasaros norisi parodyti įsigytus naujus aukštakulnius batelius, gražiąją suknelę ir kitus per vasarą sumedžiotus „trofėjus“, tačiau reikėtų suprasti, jog rugsėjo pirmoji – mokyklinis renginys. Žinoma, merginos būtinai aptars kitų moksleivių aprangą ir turbūt kiekviena norės, jog bendraklasės įvertintų naują drabužį ar pasakytų komplimentą, bet pagyrimo galima sulaukti ir nepasipuošus tarsi einant į vakarėlį ir išvengiant nereikalingo ryškumo/blizgesio.

Antra – nepersistengti bijant atrodyti pernelyg neoficialiai ir nepuošniai. Atrodo, kad pirmasis patarimas kiek kertasi su antruoju, tačiau reikėtų surasti aukso vidurį. Tinkama rugsėjo pirmosios apranga nėra vien tik juodas sijonas ir balti marškiniai. Kodėl nepasirinkus elegantiškos suknelės ar net klasikinio modelio šortų? Tas pats galioja ir rankinėms – vietoje kasdienės didelės rugsėjo pirmąją drąsiai į rankas čiupkite delninukę. Nors varginti kojų aukštakulniais nereikėtų, turint progai tinkamus galite pasirinkti ir juos. Svarbiausia – saikas, bet su keliais stilingais ir tinkamais akcentais.

Taigi skaitytojų pageidavimu antrus metus iš eilės paruošiau keletą derinių, kurie galėtų kiekvieną moksleivę įkvėpti bei pasiūlyti keletą idėjų rugsėjo pirmosios rytui. Pabrėžiu, jog mano pasiūlymai yra tarsi šioks toks idėjų ir stilių koncentratas, kurį moksleivei galbūt derėtų kiek supaprastinti. Gal nenorėsite pasirinkti aukštakulnių ar tam tikrų akcentų, tačiau esu įsitikinusi, jog vieną kitą detalę nukopijuoti tikrai nebūtų didelė klaida. Tiesiog linkiu naujus mokslo metus pasitikti stilingai!

1. Atnaujinta klasika nespalvotos paletės gerbėjoms. Pilkas sijonas (vis tik įdomiau nei juodas, ar ne?), balti marškinukai bei derantis juodas švarkas atrodys gan šventiškai, bet jokiu būdu ne perkrautai. Nepatariu rinktis didelės rankinės, apsunkinančios visą derinį – turėtų užtekti nedidukės permetamos per petį.

2. Minimalizmo gerbėjoms. Daili suknelė, vis dar madingas didokas švarkas ir klasika tapę bekulniai bateliai su elegantiškais auskarais galėtų kiek paįvairinti „sijono plius marškinių“ minią, tačiau neatrodytų netinkamai.

3. Vyresnių klasių moksleivėms, kurios po renginio iškart skubės kitur. Paprastas ir gan kasdieniškas klasikinis derinukas su visais „būtinais“ akcentais (kelnės, marškiniai, švarkelis), tačiau paįvairintas įdomiu basučių modeliu bei delninuke.

4. Norinčioms stilingo patogumo. Marškinių tipo suknelė (turėtų būti tik truputį virš kelių, kad nesusidarytų nenorimas pamirštų kelnių įspūdis), kuo paprastesni aukštakulniai bei tarpusavyje derančios metalinės kitų aksesuarų detalės – jauku, bet teigiamo dėmesio tikrai sulauks.

5. Vienas mėgstamiausių mano pačios derinių su puikiai išpildyta rudens sezono tendencija visą aprangą „išlaikyti“ panašių spalvų. Praktiškas derinukas su dailia suknele, klasikiniu švarkeliu bei priderintais aksesuarais tikrai nebūtų klaida.

6. Ištikimosioms rock chic gerbėjoms. Aklai kopijuoti šio derinio tikrai nesiūlau – tiesiog pateikiu keletą spalvų bei faktūrų derinimo idėjų. Jei diena bus šilta, odinį švarkelį puikiai pakeisti gali paprastas klasikinis, aukštakulnius batelius – paprasčiausi lace-ups.

7. Pavyzdys, kaip minimaliomis sąnaudomis galima išgauti maksimaliai įdomų įvaizdį. Viso derinio akcentas – šviesi nėrinių suknelė, kurią „nuraminus“ neutralios spalvos klasikinėmis detalėmis galima drąsiai eiti į rugsėjo pirmosios renginį. Nedidelis stilingas ir prie temos tinkantis aksesuaras – portfelis.

8. Dar vienas pasiūlymas, kaip galima atnaujinti juodo sijono ir baltų marškinių derinį. Į pagalbą pasitelkite tamsiai mėlyną spalvą, marškinius pakeiskite paprastais marškinėliais ir voila!

9. Kuklu, bet elegantiška. Klasikinės detalės, pakeistos įdomesnėmis (sijonas šortais, tradicinis švarkas – dailesniu ir primenančiu tiesų Chanel modelį), bet išvengta ryškesnių spalvų. Įdomu, bet patikima – neatrodysite kaip panelė mokytoja.

10. Pasiūlymas pačioms ištikimiausioms mados aukoms. Balerinų batelius pakeičiame vyriško stiliaus brogues, klasikinę rankinę – madinguoju „kibirėliu“, pridedame keletą šviesių akcentų ir turima maža juoda suknelė, besislepianti kiekvienos fashionistos spintoje, sužydi naujomis spalvomis.

Nuotraukos the Selby ir net-a-porter

Bučkis