Vogue Paris rugsėjis 2010

Kodėl ne modelis? Kodėl ne Lara Stone ar Daria Werbowy? Ar ir Carine Roitfeld prisijungė prie Annos Wintour bei nusprendė svarbiausius metų numerius paskirti ne profesionaliems modeliams, bet skaitytojams lengviau atpažįstamoms kino aktorėms? Nors daugelis mados gerbėjų, sužinoję, jog svarbiausias metų viršelis atiteko prancūzų žvaigždei Marion Cotillard, išties ne juokais sunerimo, Vogue Paris komanda su redaktore C.Roitfeld priešakyje aiškiai parodė, jog amerikietiškojo Vogue Holivudo manija nė iš tolo neprimena prancūziškojo leidinio vizijos.

„Paryžius akyse su Marion Cotillad“,-skelbia viršelio užrašas, tik pabrėžiantis hipnotizuojantį aktorės mėlynų akių žvilgsnį. Tai Paryžius, ne JAV kino industrija. Tai tikra prancūzė, sužavėjusi net aukštosios mados namus Christian Dior, meistriškai atlikusi Edith Piaf vaidmenį ir pelniusi prestižinį apdovanojimą Oskarą, o ne mados padangėje trumpam sužibęs naujas veidas. Šio numerio tema – tikrasis naktinis Paryžius, tad kas sugebėtų mums jį geriau perteikti, nei kokete femme fatale virtusi M.Cotillard?

Viršelis

Modelis Marion Cotillard | Fotografai Mert Alas & Marcus Piggott | Stilius Carine Roitfeld

Marion Dans les Yeux

Modelis Marion Cotillard | Fotografai Mert & Marcus | Stilius Carine Roitfeld

Privati Marion erdvė fotografų dueto Mert & Marcus akimis. Vienai fotosesijai virtusi viliojančia ir netgi šiek tiek pavojinga fatališka moterimi, juodu korsetu ir juodais apatiniais vilkinti aktorė perteikė stereotipinę naktį sutinkamą paryžietę. Nusimetusi dieną vilkėtą elegantišką suknelę, padabinusi nagus kraujo raudonio spalva ir susikūrusi tamsų it vidunakčio dangus makiažą, ši moteris išsineria iš žaismingos viliokės apdaro ir tampa tikra naktinio Paryžiaus paslaptimi.

Néo Belphégor

Modelis Freja Beha Erichsen | Fotografas Mikael Jansson | Stilius Anastasia Barbieri

Dar viena tamsaus naktinio Paryžiaus istorija. Tiesa, šįkart susijusi su mitiniu personažu Belphegoru – demonu, viliojančiu žmones. Šią mistinę naktinę būtybę įkūnijusi ir juodą panterą į legendinio Luvro kiemą atsivedusi manekenė Freja Beha Erichsen stilistės Anastasios Barbieri buvo aprengta įspūdingais tamsaus aksomo Altuzarra, Giorgio Armani, Alexander Wang kostiumėliais bei apsiaustais, permatomais Dolce & Gabbana audiniais. Žavinga naktinio demono interpretacija, ar ne?

Kate Dans la Peau

Modelis Kate Moss | Fotografai Inez & Vinoodh | Stilius Emmanuelle Alt

Fotosesija su legendiniu supermodeliu Kate Moss, skirta odinių drabužių tendencijai ir atgaivinanti mados gerbėjų (ir pačios Kate) labai pamėgtą rock chic tendenciją. Tiesa, iš dalies nėra kuo stebėtis – K.Moss stilių nuotraukoms kūrė stilistė Emmanuelle Alt, neoficialiai kartais pavadinama viena rock chic „atradėjų“ bei neabejotinai padėjusi išpopuliarinti Balmain mados namų atgaivintą aštuntojo dešimtmečio roko scenos įvaizdį.

Corps d’Elite

Modelis Natasha Poly | Fotografas Terry Richardson | Stilius Emmanuelle Alt

Kur tik prisiliečia fotografas Terry Richardsonas, ten aptinkame šiek tiek subtilaus humoro, daug ironiškų užuominų ir, žinoma, gausybę erotikos elementų. Šiame Vogue Paris numeryje matome naujausią jo darbą „Elitinis kūnas“, supermodelį Natashą Poly pavertusį griežta komendante, kankinančia karininką atsispaudimais, laistančią jį vandeniu bei liepiančią bėgti krosą. Žinoma, istorija baigiasi laimingai – įsiplieskia meilė…

Rive Gauche et Libre

Modeliai Malgosia Bela, Daphne Groeneveld, Andrej Pejic, Lea T | Fotografai Mert & Marcus | Stilius Carine Roitfeld

Kairioji Senos krantinė ir laisvė… Bohemišką gyvenimo stilių legendinėje Paryžiaus krantinėje iš naujo atgaivinanti fotosesija sukėlė išties nemažai diskusijų. Redaktorė bei stilistė Carine Roitfeld fotografuotis pakeitė vieną pirmųjų transseksualių modelių, pristatytų paties Givenchy dizainerio Riccardo Tisci, Leą T, vyrą modelį Andrejų Pejicių pavertė koketišku transvestitu, o Daphnę Groenveld bei Malgosią Belą pavertė viliokėmis Lolitomis.

En Vogue: Paris by Night

Modelis Marine Vacth | Fotografas Sharif Hamza | Stilius Veronique Didry

Šį mėnesį žurnalo tendencijų skiltis „En Vogue“ taip pat pristato naktinio Paryžiaus temą bei siūlo atrasti klasikinį naktinį paryžietišką stilių – gausybę nėrinių, įspūdingą raudonos ir juodos derinį, žaismingas beretes ir moters siluetui griežtumo suteikiančias Yves Saint Laurento pristatytas elegantiškas platėjančias kelnes.

Bijoux: Paris Oses

Fotografas Thomas Lagrange | Stilius Geraldine Saglio

Gausybė kontrastų: juoda su balta, minimaliztiškas kuklumas su gausybe. Vogue Paris leidinio stilistai siūlo minimalistiškas sezono idėjas palikti dienai, o vakare rinktis įspūdingus daugybės papuošalų rinkinius. Tiesa, būtinai juodai baltus – juk prancūzės visada siekia maksimalaus efekto naudodamos kuo mažiau spalvų.

Beauté: Dans le Vent

Modelis Malgosia Bela | Fotografas Josh Olins | Stilius Veronique Didry

Pasekę didžiosios dalies pristatymų stilistų pradėta tendencija, Vogue Paris stilistai taip pat pristato sezono naujieną – purius ir tarsi vėjo sutaršytus plaukus. Ar norėsite juos nustumti į šoną, o gal tiesiog susuksite netvarkingą ir tarsi išpešiotą kuodą – Jūsų pasirinkimas. Svarbiausia yra tvarkingos netvarkos iliuzija.

Beauté: French Accent

Fotografas Mario Sorrenti | Stilius Carine Roitfeld

Beauté: Paris Dans la Peau

Modelis Constance Jablonski | Fotografai Inez & Vinoodh | Stilius Carine Roitfeld

Grožio fotosesija, kurta laive, plaukiančiame Senos upe. Manekenei Constance Jablonski makiažą kūręs Estee Lauder specialistas Tomas Pecheux pristatė trys žaismingas sezono kryptis: dailius rožinius atspalvius, ryškų ir koketišką mėlynos ir rožinės derinį bei tamsų padūmavusių akių vakarinį makiažą.

Nuotraukos TFS

Bučkis