Žiemiškas modelių gatvės stilius | Kaip dėvėti kailį?

Turbūt niekas negalėtų paneigti, jog kailis, kad ir kiek piktų priešininkų turėtų ar audringų diskusijų keltų, vis tiek yra pripažinta žiemos klasika, nuo senovės reiškusi ne tik geriausią apsaugą nuo šalčio, bet ir prabangą. XXI-ajame amžiuje mada mums gerokai palankesnė nei mūsų seneliams – naujos technologijos leidžia gerokai pigiau pagaminti dirbtinį, tačiau taip pat puikiai atrodantį kailį, jį dažyti, originaliai apdoroti, iš jo kurti naujus drabužius. Dirbtinio kailio idėja susižavėjo net pats Karlas Lagerfeldas, savąjį pavadinęs fantasy fur, bet pripažinęs, jog kartais mėgsta miegoti šinšilų pataluose…

Tačiau net ir turėdamos visas galimybes rinktis kailį pagal skonį ar finansinę padėtį, šių dienų moterys jo kažkodėl privengia ir mieliau renkasi lengvą ir jaukų pliušą ar avikailį. Suprantama, jog siurprizų kritulių pavidalu neretai pažeriantys lietuviški orai gal ir nėra patys palankiausi norint išsaugoti puikią kailio išvaizdą, bet kodėl neleidus sau šiek tiek paeksperimentuoti ir garderobo nepagyvinus kailiniu drabužiu? Šiuo įrašu norėčiau Jums parodyti, kaip kailį į kasdienę aprangą įpinti siūlo gatvės stiliaus mūzos – modeliai.

Frida Gustavsson

Originalioji švedė, jau spėjusi tapti tikra stiliaus ikona, mano nuomone, yra kuo puikiausias pavyzdys, kaip vos viena ar dvi įdomesnės detalės staiga „pataiso“ visą aprangą. Mados savaičių metu Frida rinkosi didžiulį dirbtinio juodo kailio švarką-apsiaustą ir tikrai neprašovė.

Sasha Pivovarova

Daugkartinis Prada mados namų veidas rusė Sasha Pivovarova dažnai stebina bohemišku ir spalvingu gatvės stiliumi, tačiau šįkart ji pasirinko minimalizmą ir klasiką – kailinė liemenė ir Chanel rankinė.

Abbey Lee Kershaw

Dar viena išskirtine išvaizda pasižyminti mergina, dažnai susikurianti išties netikėtus derinius ir pradėjusi ne vieną tendenciją (bohemiškos-hipiškos suknelės, ilgi sijonai, įvairių raštų mišiniai). Rudenį vykusių madų savaičių metu australė gatvės stiliaus fotografus žavėjo dideliais ir spalvingais dirbtinio kailio švarkais.

Anna Selezneva

Mažiau yra daugiau! Anna Selezneva parodė vieną paprasčiausių, tačiau efektyviausių derinių – prie visiškai juodos aprangos ji priderino vieną vienintelį akcentą – kailinę liemenę. Atrodo puikiai!

Angela Lindvall

Podiumų veteranė Angela Lindvall tikrai žino, kaip be didelių pastangų atrodyti gerai ir jaustis patogiai. Jos pasirinkimas – didelis šiltas paltas su kailiu puošta apykakle ir rankovėmis.

Bambi Northwood – Blyth

Išskirtinių bruožų mergina, išgarsėjusi dėl itin fotogeniško veido ir ypatingos formos antakių, šįkart mano dėmesį patraukė savo „laukiniu“ stiliumi – kailiniai plius odinės kelnės plius odiniai aukštakulniai.

Britt Maren

Vienas iš ryškiausių naujų pavasario-vasaros 2011 sezono veidų Britt Maren atidavė duoklę retro stiliui – trumpas šviesiai rudas kailinis švarkelis puikiai papildė kraujo raudonumo spalvos lūpas ir platininius plaukus.

Emily Di Donato

Sprendžiant iš makiažo, šią merginą fotografai „pagavo“ po Chanel mados namų vasaros 2011 kolekcijos pristatymo Paryžiuje. Nors spalio viduriui pasirinkimas „kailinė liemenė plius basutės“ kiek keistokas, tenka pripažinti, jog šįkart jis atrodo išties neprastai. Žinoma, pakeitus batus į tradicinius ilgaaulius, derinys puikiai tiktų ir stilingai lietuvaitei.

Karlie Kloss

Tikra amerikietiška klasika – su paprastumu niekada nesuklysi. Šis pasakymas tinka ir Karlie Kloss, pasirinkusiai kuklų, tačiau efektingą juodos-mėlynos spalvų derinį su ant švarkelio užvilkta kailine liemene.

Ieva Laguna

Stilingoji latvių manekenė Ieva Laguna taip pat pasirinko kailinę liemenę, kurią priderino prie juodo odinio švarkelio. Įdomus derinys kontrastuoja su permatoma palaidine.

Irina Lazareanu

Mados industriją pamažu paliekanti buvęs Chanel veidas manekenė Irina Lazareanu pasirinko išties įdomų sprendimą – ant žvyneliais siuvinėto švarko užsimetė storą kailinį paltą. Derinį užbaigia rankose laikoma Chanel rankinė. Prabangos niekada nebus per daug…

Karmen Pedaru

Tikra modelio uniforma – patogūs bateliai, siauros juodos kelnės, įspūdingas švarkas (šiuo atveju – minkštutis kailinis), Chanel rankinė ir abejinga veido išraiška.

Lindsey Wixson

Kailio traukai neatsispyrė ir Miu Miu veidas Lindsey Wixson – ji pasirinko šiltus pliušinius kailinukus, puikiai tinkančius prie jos jaunatviško įvaizdžio.

Martha Streck

Turbūt vienas geriausių matytų derinių priklauso Martrai Streck – įdomios žalsvos spalvos kailis, puikiai suderinti kelnių ir batelių atspalviai bei nemirtinga Balenciaga rankinė.

Mathilde Frachon

Miela, jauku ir šilta – Mathilde Frachon kiek pataisė klasikinę modelio uniformą ir vietoje odinio švarko pasirinko didelius, tarsi iš močiutės skrynios ištrauktus kailinius.

Melissa Tammerijn

Puikus švarkas! Prie Niujorko madų savaitės metu gatvėje „pagautos“ Melissos dirbtinio kailio švarko nebereikia jokių ypatingų detalių. Jos priderintas pilkas šalikas-mova – vienintelis mažytis akcentas.

Anne Vyalitsyna

Ką čia bepridėsi – podiumo deivė Anne Vyalitsyna sužavi ir užkulisiuose. Prie Givenchy rankinės bei batelių ji priderino didelę šviesaus kailio liemenę.

Renee Seggern

Derinys, neabejotinai atitinkantis mados kaprizus – auksu puoštas didelis megztukas, siauri įplyšę juodi džinsai, „klumpiniai“ bateliai, minimalus kiekis makiažo ir kailiniai.

Sheila Marquez

Tikra tomboy stiliaus atstovė ispanė Sheila Marquez mane visad žavėjo puikiu skoniu, tad jos bandymas priderinti didelę juodą kailinę liemenę kaip pat nenuvylė. Derinį kiek supaprastina paprasta juoda beanie kepurė, juodas megztukas.

Nuotraukos altamiranyc, hanneli, TFS, stockholm streetstyle

Bučkis