Sekmadienio pasirinkimas | Karlo stilius 1964-2010

Pripažinkite – vos pagalvoję apie vokiečių dizainerį ir Chanel kūrėją Karlą Lagerfeldą prieš akis matote žilagalvį siauromis kelnėmis vilkintį stileivą sučiauptomis lūpomis ir odinėmis pirštinaitėmis. Jis kasdien dėvi nepriekaištingai iškrakmolytus baltus marškinius, mūvi gal kelias dešimtis žiedų ir nesirodo be akinių nuo saulės, o jo kurti drabužiai iš proto varo ne vieną tūkstantį mados gerbėjų. Tačiau šį sekmadienį nusprendžiau Jums, mieli skaitytojai, parodyti, kad net ir Ponas Tobulybė Karlas ne visuomet dėvėjo Dior Homme… Pristatau Jums Karlo stilių 1964-2010!

APIE 1964

Karlas pradeda karjerą šeštajame dešimtmetyje laimėjęs dizaino konkursą ir gavęs darbą Balmain mados namuose, tačiau nuo 1964 didysis mados talentas pradeda darbą Chloe. Beje, ar šioje nuotraukoje kaizeris Jums šiek tiek neprimena paties Yves Saint Laurento?

1965

Stilingasis Karlas kadaise taip pat buvo žmogus ir septintajame dešimtmetyje net augino barzdą!

APIE 1970

Ilgi plaukai, smaili apykaklė, margi marškiniai… Audringojo aštuntojo dešimtmečio pradžia palietė ir santūrųjį kūrėją.

1973

Grįžtame prie dendžio stiliaus! Nuotraukoje vėl matyti barzda, stilingas aksominis švarkas.

1977

Vakarėlių liūtas piratiškais batais… Ant švarko, žinoma, inicialai KL.

1982

Prieš pat pradedant darbą Chanel mados namuose.

1983

Po vienos iš pirmųjų savo Chanel kolekcijų pristatymų. Jau matome jo vizitine kortele tapusią šukuoseną, o iš išvaizdos kūrėjas atrodo beveik nepasikeitęs nuo pat devintojo dešimtmečio.

1992

Šią nuotrauką juokais praminiau „Wallstreet’o įtaka„. Dešimtojo dešimtmečio pradžioje Karlas įsijautė į įspūdingo verslininko vaidmenį.

1999

Gerokai sustambėjęs Karlas (kadangi greitai sukaisdavo, nešiodavosi net vėduoklę) prie altoriaus lydi manekenę Kristen McMenamy.

2002

Didysis lūžis. 2000 metais dizaineris, padedamas dietologo, sugebėjo numesti net 47 kilogramus. Pokyčių priežastis? Noras tilpti į gražesnius Dior Homme kostiumus! Kaip sakė Kate Moss, nothing tastes as good as skinny feels

2005

Štai ir Karlas, kokį jį matome iki šiol. Šiek tiek rokenrolo, šiek tiek klasikos, šiek tiek metalo. Beje, pasakojama, kad iš jo apykaklių kolekcijos būtų galima surengti nemažą parodą…

2009

Šiek tiek humoro atostogų metu.

2010

O štai tokį mes jį geriausiai žinome ir labiausiai mylime! Kandus, šmaikštus, ironiškas ir visuomet be galo stilingas.

Nuotraukos – vogue.co.uk

Bučkis