Vogue Paris birželis/liepa 2011

Šįkart naujojo Vogue Paris vasaros numerio aprašymą pradėsiu ne nuo bendros apžvalgos ar kritikos, bet nuo… itin įdomaus sutapimo. Vos pasirodžius birželio/liepos mėnesių leidiniui su nuostabiąja brazile Isabeli Fontana ant viršelio, mados gerbėjai kaipmat surado kone identišką nuotrauką (čia) iš 1989 metų Vogue Italia fotosesijos su supermodeliu Linda Evangelista! Šukuosena, ilgesio ir širdgėlos kupinas žvilgsnis, spalvų šaltumas, net poza – Steveno Meiselio ir madingojo dueto Mert & Marcus nuotraukas išies būtų galima pakabinti parodoje ir rodyti kaip pavyzdį, kaip mados fotografijos klasika tapę kadrai sugeba įkvėpti šių dienų meistrus. Ar verta kaltinti M&M plagijavimu ar idėjos vagyste? Nemanau, nes tiek Lindos, tiek Isabeli portretai atitinka klasikinio grožio kanonus, užburia ir sužavi nuotraukoje atskleista jausmų gama. Tačiau ir šio VP numerio tema susijusi su klasika, o jei tiksliau – nuostabiąja Graikija, savo turtinga istorija iki šiol įkvepiančia tiek senovės civilizacijomis besidominčius mokslininkus, tiek šių dienų mados kūrėjus. Taigi kokia ta Graikija, gimusi iš M&M ir redaktorės Emmanuelle Alt vizijų?

Viršelis

Modelis Isabeli Fontana | Fotografai Mert & Marcus | Stilius Emmanuelle Alt

Canicule

Modelis Isabeli Fontana | Fotografai Mert and Marcus | Stilius Emmanuelle Alt

Pagrindinė numerio fotosesija, pavadinta „Karščio banga“, kaipmat mintimis nukelia į mažos Graikijos salos gyvenvietę karštą vidurvasario vakarą, kai dailios tamsiaplaukės tamsiaakės (tiesa, Isabeli žvilgsnis pakeri Viduržemio jūros bangų žydrumu) graikės, įkvėptos devintojo dešimtmečio spalvų ir siluetų, išeina į gatvę atsivėsinti ir nepalieka abejingo nė vieno praeivio… Ak, tas pietietiškas temperamentas!

Soleil noir

Modelis Raquel Zimmermann | Fotografas David Sims | Stilius Beat Bolliger

Ak, koks puikus modelis, koks talentingas fotografas ir nuostabūs drabužiai, tačiau nuotraukos, pavadintos „Juodąja saule“, tiesiog… blankokos. Nors ir suprantama, jog Vogue Paris žurnale nuolat publikuojamos juodai baltos „studijinės“ nuotraukos jau tapo savotiška tradicija ir tamsiąją Paryžiaus pusę įkūnijančia detale, šįkart fotografas išties galėjo geriau panaudoti Raquel grožį ir charizmą. Nepaisant šio minuso norėtųsi pasidžiaugti idėja manekenę bent trumpam paversti tamsiaplauke – jos baltos odos ir juodų plaukų kontrastas atrodo magiškai.

Sea, Air and Sun

Modelis Anja Rubik | Fotografas Hans Freurer | Stilius Marie Chaix

Na, šįkart jau sunkoka nepasakyti pastabos redaktorei E.Alt – tai jau trečia iš eilės Anjos fotosesija leidiniui, o štai ši atrodo lyg atmesti ir likę nepanaudoti kadrai iš balandžio mėnesio darbo. Tačiau tenka pripažinti, jog kadras su smėlėtu merginos veidu išties atima žadą.

Osmose

Modelis Daria Werbowy | Fotografai Inez and Vinoodh | Stilius Emmanuelle Alt

Nors tai tik viena nuotrauka su vienu mano mėgstamiausių modelių Daria Werbowy, vis tiek nusprendžiau ja pasidalinti ir su Jumis. Šis nuostabus kadras papildė straipsnį apie odos priežiūrą vasaros metu ir kaip teisingai išsirinkti drėkinamąsias priemones.

Downtown

Modelis Sasha Pivovarova | Fotografai Inez and Vinoodh | Stilius Joe McKenna

Trečią kartą iš eilės žurnale pasirodo ir išraiškingoji rusė Sasha Pivovarova. Šįkart ji dueto Inez and Vinoodh fotosesijoje įkūnija žavią miestietę, savo aprangoje sujungiančią vyrišką ir moterišką garderobus, modernius siluetus su devintojo dešimtmečio detalėmis. Rezultatas? Ganėtinai mielas ir jaukus chaosas su šiokiu tokiu panašumu į pop karalienę Madonną jaunystėje!

Paradis bleu

Modelis Karmen Pedaru | Fotografas Cedric Buchet | Stilius Anastasia Barbieri

Fotosesija favoritė. Vos pamačiusi pirmąsias „Mėlynojo rojaus“ nuotraukas tiesiog negalėjau atitraukti žvilgsnio – nepakartojami mėlyni atspalviai, puikiai parinkti geriausi podiumo hitai ir juos papildantys auksaspalviai aksesuarai, nuostabi pamiršto paplūdimio aplinka… Štai ir tikroji vasariška Vogue Paris dvasia!

En Vogue

Fotografas Mike Reinhardt

Šįkart mados ir aksesuarų pasiūlymų skiltis apžvelgia tai, ką kiekviena save gerbianti mados mylėtoja turi prisiminti prieš eidama į paplūdimį. Basutės, vandeniui nepralaidūs aksesuarai, stilingi galvos apdangalai ir spalvingi papuošalai – belieka tik išsirinkti labiausiai patikusius.

Miss Vogue | En Cavale

Modelis Anna De Rijk | Fotografai Claudia Knoepfel & Stefan Indlekofer | Stilius Veronique Didry

Patogu, jaunatviška, praktiška ir labai vasariška – štai kokį įvaizdį pirmai vasaros pusei siūlo stilistė Veronique Didry, jei Jums trūksta įkvėpimo renkantis laisvesnę aprangą vasaros darbui ar tiesiog kuriant elegantišką derinuką. Ką ji siūlo? Dailius šortų ir marškinių derinius, lengvus megztukus, šviesius švarkelius ir per petį permetamas rankines.

Beaute

Modelis Eniko Mihalik | Fotografas Giampaolo Sgura | Stilius Veronique Didry

Gražuolė Eniko Mihalik vėl pristato grožio skiltį, kuri šįkart skirta saugiam bei maloniam deginimuisi. Taigi sekite laiką, naudokite natūralias apsaugos nuo UV spindulių priemones ir nepamirškite nuolat drėkinti nuo saulės sausėjančią odą!

Montres/Bijoux/Zoom

Modelis Snejana Onopka | Fotografas Giampaolo Sgura | Stilius Geraldine Saglio

Na ir pasisekė ukrainietės manekenės Snejanos Onopkos gerbėjams – ji šiame numeryje pasirodo net trijose skirtingose fotosesijose: laikrodžių (Montres), papuošalų (Bijoux) bei aksesuarų (Zoom). Papuošalų skiltyje manekenė pristato gražiausius sezono žiedus, laikrodžių – naująją Dior kolekciją, o Zoom – etno stilių ir mėlyną džinsą.

Profils Grecs

Modelis Veruschka

Na, nors straipsnio versti ir neketinu, tačiau šį kadrą su legendine manekene Veruschka parodyti tiesiog privalėjau. Tikra XX a. Atėnė, tiesa?

Nuotraukos TFS, Vogue.fr, FGR

Bučkis