Pirmas žvilgsnis į… | Rudens/žiemos 11.12 reklaminės kampanijos (pt.2)

Oho, kiek daug gali pakeisti vos viena savaitė… Rodos, vos prieš keletą dienų atrinkau jau pasirodžiusias įdomiausias rudens/žiemos 11’12 sezono reklamas, o šiandien vėl paruošiau atskirą net vienuolikos naujų įvairių mados namų kadrų rinkinį. Neslėpsiu – antroji reklamų pristatymo dalis tikriausiai net kiek įdomesnė. Ko vertos vien Marc by Marc Jacobs reklamos su jaunąja Elle Fanning (titulinė nuotrauka), šmaikščios Lanvin nuotraukos, kuriose šoka Karen Elson ir Raquel Zimmermann, aršios Tom Ford modelio Candice Swanepoel pozos ir veido išraiškos… Na, varyti rudens/žiemos mados leidinius (nepriklausomai nuo turinio) tikrai neturėtų būti nuobodu.

Bottega Veneta

Modelis: Isabeli Fontana

Fotografas: Robert Polidori

Modernią klasiką savo klientams siūlantys italų mados namai Bottega Veneta, kuriems kolekcijas kuria vokietis Tomas Maier, savo unikalų požiūrį į šiuolaikinės verslo moters aprangą parodo ir naujojoje reklaminėje kampanijoje – brazilų modelis Isabeli Fontana dėvi ganėtinai griežtų siluetų, tačiau įdomių audinių ir spalvų kombinacijų apdarus. Žinoma, niekas nepamiršo ir garsiųjų intrecciato rankinių.

Chloe

Modeliai: Sigrid Agren, Zuzanna Bijoch, Malgosia Bela, Arizona Muse (paskutinių dviejų nuotraukose dar nematyti)

Fotografas: David Sims

Nors buvo šią reklamą pavadinusių „kadrais, netyčia pagautais miške“ ir apkaltinusių Chloe mados namus fotografo Davido Simso talento švaistymu, manau, jog šios nuotraukos iš tiesų sugeba užfiksuoti kolekcijos dvasią ir viziją. Tiesiog kvepia ankstyvu rudeniu, laisve, hipių laikais, nerūpestinga elegancija.

DKNY

Modeliai: Izabel Goulart, Aline Weber, Anne Vyalitsyna

Fotografai: Inez and Vinoodh

Na, DKNY reklamų temą visad galima apibrėžti vienu žodžiu: Niujorkas. „Jaunesnioji“ dizainerės Donnos Karan linija, skirta jaunai ir veikliai merginai, ir šįkart pasikvietė keletą gražuolių, nuotraukose puikiai suvaidinusių tikras didmiesčio „socialite“ tipo paneles. Itin žavus reklamų priedas – modelis Jon Kortajarena.

Elie Saab

Modelis: Julia Ivanyuk

Neslėpsiu – Elie Saab reklamas matau pirmą kartą, arba seniau jos niekad neužkliudydavo mano žvilgsnio, tačiau šįkart tiesiog nepavyksta atplėšti akių nuo nepakartojamų juodai baltų kadrų su juodais drabužiais bei juos dėvinčia nuostabaus grožio Julia Ivanyuk.

Fendi

Modelis: Anja Rubik

Fotografas: Karl Lagerfeld

Jau ne vieną sezoną Fendi mados namų kolekcijas reklamuojanti neseniai ištekėjusi lenkė Anja Rubik, rodos, iš tiesų savo grožiu pavergė mados grandą Karlą Lagerfeldą. Garsusis kūrėjas ir vėl pasirinko Anją dailės artistų įkvėptai reklaminei kampanijai, tačiau sugebėjo lenkaitės grožį atskleisti naujai – nuotraukose ją puošia tamsūs plaukai.

Lanvin

Modeliai: Karen Elson, Raquel Zimmermann

Fotografas: Steven Meisel

Viena mano reklamų-favoričių šį sezoną. Iš pirmo žvilgsnio Karen ir Raquel duetas gal ir atrodo kiek keistokai, tačiau pati Steveno Meiselio užfiksuota idėja vis tik labai smagi – abi manekenės kartoja tuos pačius šokių judesius, už abiejų nugarų matosi identiškas kambario fonas (lyg veidrodinis atspindys).

Marc by Marc Jacobs

Modelis: Elle Fanning

Jaunoji kino bei mados sensacija ir toliau sparčiai kyla vos prasidėjusios karjeros laiptais. Neseniai atlikusi puikų vaidmenį Sofios Coppolos filme „Somewhere„, jaunesnioji Dakotos Fanning sesuo Elle sužibėjo ir kaip naujausias mados pasaulio atradimas: premjerose ji vilki Valentino, stebi Chanel Haute Couture pristatymą, o dabar ir fotografuojasi Marc by Marc Jacobs reklamai. Ir tai tik pradžia!

Marc Jacobs

Modelis: Helena Bonham Carter

Fotografas: Juergen Teller

Viena išraiškingiausių šio meto aktorių, pasirodo, puikiai tinka ne tik kino ekranams, bet ir… mados namų reklamoms! Įdomiais pasirinkimais garsėjantis Marcas Jacobsas savo pagrindinės linijos reklamoje jau yra rodęs maiše sėdinčią Victorią Beckham, tad kodėl nepabandžius kažko smagaus ir su Helena Bonham Carter, šėlstančia visoje studijoje?

Nina Ricci

Modelis: Malgosia Bela

Fotografai: Inez and Vinoodh

Dar vienų mados namų, iki šiol nepasižymėjusių ypatingomis kolekcijų reklamomis, kampanija. Šįkart Nina Ricci mados namai, kuriais nustojau domėtis po dizainerio Olivier Theyskens išėjimo, pateikė nuostabią manekenės Malgosios Belos nuotrauką, kurioje pastaroji dėvi puikią tamsiai mėlyno aksomo (o gal šilko?) suknelę ir pozuoja parko pakraštyje.

Oscar de la Renta

Modelis: Karlie Kloss

Fotografas: Craig McDean

Ką čia slėpti – daugelis mados gerbėjų garsaus Niujorko dizainerio Oscaro de la Rentos kūrinius laiko paprasčiausia turtingų pagyvenusių Niujorko elito ponių užgaida. Na, kartais užginčyti tokią nuomonę išties sunkoka, nes didžioji dalis kolekcijų susideda iš klasikinių kostiumėlių ir kitokių itin elegantiškų derinių, tad reklamos veido pasirinkimas Karlie Kloss (jau antrą sezoną iš eilės) mados namams suteikia jaunatviškos energijos ir parodo, kad tvidas – ne tik senų ponių atributas.

Tom Ford

Modelis: Candice Swanepoel

Fotografai: Mert and Marcus

Žinoma, ši reklama tikriausiai bus plačiau pristatyta atskirame straipsnyje, tačiau peržiūrėjus pirmuosius kadrus į galvą ateina vienintelis legenda tapęs žodis: FIERCE. Žavioji Candice šįart tapo tradicine Tomo Fordo fatališka moterimi su provokuojančiu žvilgsniu ir kerinčiomis raudonomis lūpomis.

Nuotraukos – TFS

Bučkis