Milano mados savaitė pavasariui/vasarai ‘12 | Versace

Lapkritį Niujorke pristatoma nauja Versace for H&M kolekcija, itin sėkminga Versus linija su dizaineriu Christopheriu Kane’u priešakyje, į madą tarsi viesulas įsiveržusi Gianni Versace mylėtų raštų tendencija – atrodo, kad šiuo metu italei Donatellai Versace sėkmės karjeroje galėtų pavydėti bet kuris dizaineris. Vis tik didžiajai Milano prabangos verslininkei to negana – visą pusmetį paskyrusi naujiems projektams ir medūza paženklintų mados namų plėtrai, ji sugebėjo atrasti laiko ir (oficialiai) pagrindinėms savo pareigoms bei sukurti pavasario/vasaros 2012 Versace moterų kolekciją. Tačiau Donatella – ne Marcas Jacobsas ir asmeninio gyvenimo peripetijos ar įvairūs pasikeitimai jos kūrybinių galių tikrai nesumenkina, o kaip tik suteikia moteriai jėgų bei ryžto dar kartą nustebinti mados publiką. Ir jai tai puikiai pavyko – naujausia Versace kolekcija jau vadinama viena geriausių Donatellos karjeroje.

KOLEKCIJA

„Šiame šou buvo tiek Versace, kiek Versace šou gali parodyti“,- po kolekcijos pristatymo juokavo britiškojo Vogue mados redaktorė Fran Burns,-„Versace suknelių negalima paprasčiausiai „dėvėti“, jos vertos frazės „rock this dress“ ir ne mažiau.“ Juokai juokais, tačiau šiuose sakiniuose išties daug tiesos – kaip ir Gucci, Versace vardas yra tapęs savotišku epitetu, tam tikros filosofijos, estetikos krypties simboliu. Šių mados namų moteris nereikalauja komplimentų, nes pati žino, kad visi vyrai nori būti šalia jos, o visos moterys nori būti ja. Versace moteris – tarsi traukos centras, sužavintis ne tik nežemišku grožiu, bet ir charizma. Būtent šios savybės įkvėpė ir jūros bei Sirenų (vandenų viliotojų) temą. Anot dizainerės, „kolekcija buvo kurta mintyse nešiojant Sirenas, undines, jų paslaptingą trauką ir viską, kas patiko Gianni bei žavi šiuolaikinę moterį“.

Taigi pagrindinė tema jau atskleista – povandeninis gyvenimas, tad visi keturi pagrindiniai kolekcijos deriniai (šortų kostiumėliai, gladiatorių suknelės, klostytos deivių suknelės bei ilgos vakarinės suknios) buvo dekoruoti įvairiausiais vandens gyvių motyvais: jūrų arkliukais, jūrų žvaigždėmis, kriauklėmis, žuvelėmis bei, žinoma, medūzomis. Tačiau tai nepavertė modelių Disnėjaus pasaulio undinėmis ar Malibu Barbėmis. Itin įdomi man pasirodė Christopherio Kane’o interpretacija: „Man atrodė, kad merginos atrodė lyg Botticellio mūzos, kylančios iš vandens. Nuostabūs plaukai, plaukianti eisena – visa tai į atmintį sekundei grąžindavo matytus vaizdus.“

Vis tik siluetai bei dekoro sprendimai išties pritaikyti moderniai Versace moteriai. Jos pieštuko formos sijonas vis dar atrodo pakankamai oficialiai (nors ir be galo gundančiai), mini suknelės parodo gražias kojas, o metalo kniedėmis sukurti švarkelių raštai paprastiems siluetams suteikia jaunatviškumo. Gaiviai atrodė ir spalvų paletė, svyravusi nuo pistacijos ledų žalios iki Viduržemio jūros mėlio ar cukraus vatos baltos. O kur akį rėžiančios spalvos, Majamio raštai bei grafiniai ornamentai? Donatella juos nusprendė palikti H&M kolekcijai. Beje, atskirai aprašyti kolekcijos finalo tikriausiai net nebereikia – merginos atrodė tarsi iš bangų gimstančios afroditės.

Versace Spring 2012 Ready-to-WearVersace Spring 2012 Ready-to-Wear Versace Spring 2012 Ready-to-WearVersace Spring 2012 Ready-to-Wear Versace Spring 2012 Ready-to-WearVersace Spring 2012 Ready-to-Wear Versace Spring 2012 Ready-to-WearVersace Spring 2012 Ready-to-Wear Versace Spring 2012 Ready-to-WearVersace Spring 2012 Ready-to-Wear Versace Spring 2012 Ready-to-WearVersace Spring 2012 Ready-to-Wear Versace Spring 2012 Ready-to-WearVersace Spring 2012 Ready-to-Wear Versace Spring 2012 Ready-to-WearVersace Spring 2012 Ready-to-Wear Versace Spring 2012 Ready-to-WearVersace Spring 2012 Ready-to-Wear Versace Spring 2012 Ready-to-WearVersace Spring 2012 Ready-to-Wear Versace Spring 2012 Ready-to-WearVersace Spring 2012 Ready-to-Wear Versace Spring 2012 Ready-to-WearVersace Spring 2012 Ready-to-Wear Versace Spring 2012 Ready-to-WearVersace Spring 2012 Ready-to-Wear Versace Spring 2012 Ready-to-WearVersace Spring 2012 Ready-to-Wear Versace Spring 2012 Ready-to-WearVersace Spring 2012 Ready-to-Wear Versace Spring 2012 Ready-to-WearVersace Spring 2012 Ready-to-Wear Versace Spring 2012 Ready-to-WearVersace Spring 2012 Ready-to-Wear Versace Spring 2012 Ready-to-WearVersace Spring 2012 Ready-to-Wear Versace Spring 2012 Ready-to-WearVersace Spring 2012 Ready-to-Wear

DETALĖS

Dailios milanietiškai blizgios rankinės, užtrauktuko motyvo apyrankės, jūros žvaigžde papuošti žiedai, kutai ir įvairios kniedės – visos šios detalės iš tiesų yra very Versace, bet atskiro aprašymo labiausiai verta kolekcijos avalynė, jau ne pirmą sezoną stebinanti savo masyvumu. Šįkart Donatella merginoms plastiko platformos pagalba „pridėjo“ net dvidešimt centimetrų! Tikriausiai svarstote, ar ant slidaus stiklo podiumo išvis buvo įmanoma paeiti… Atsakymas „taip“, nes žemę su savo kūnu (ir nuostabia suknele…) nušlavė tik Lindsey Wixson, skaudžiai kritusi ant kelių.

UŽKULISIAI

Rodos, su kiekvienu Milano šou mano meilė makiažo meistrės Pat McGrath ir plaukų stilisto Guido Palau duetui vis stiprėja ir tikriausiai dar labiau sustiprės persikėlus į Paryžiaus mados savaitę. Šiam šou Guido sukūrė tobulai sušukuotų tiesių purių plaukų šukuoseną su vos pariestais galiukais (tradicinis Versace koziris – nepakartojamai blizgūs ir ilgi manekenių plaukai). Pat makiažas taip pat neatsiliko – jos devizas buvo „kontūrų paryškinimas ir sveika išvaizda“. Ir jai tai puikiai pavyko, nes truputį pudros, bronzerio ir skaistalų „paragavusi“ oda ne tik švytėjo iš vidaus, bet ir atrodė labai vasariškai bei gaiviai. Akių makiažui buvo panaudota truputį rusvo šešėlio ir juodo blakstienų tušo. Lūpoms užteko drėkinamojo permatomo balzamo.

VIDEO

Nuotraukos style.com, vogue.com, vogue.it

Bučkis