Metų įkvėpimas | Florence Welch

Nors iki šiol įžymybėms šiame tinklaraštyje per daug dėmesio neskirdavau, nusprendžiau, jog šiemet viena ypatinga mergina išties verta „Metų įkvėpėjos“ vardo. Užburiantis balsas, efemeriškas grožis, ugniniai plaukai bei su sunkiai įsivaizduojamu lengvumu bei elegancija dėvimi aukštosios mados kūriniai, rodos, užbūrė ne tik mane, bet ir Fridą Giannini bei Karlą Lagerfeldą. Taigi belieka Jums pristatyti neabejotinai ryškiausią (bent vieną ryškiausių) metų raudonojo kilimo asmenybę – britę Florence Welch.

Gatvės stilius

Kadangi aš pati itin neigiamai žiūriu į įžymybes, kurios ant raudonojo kilimo atrodo tobulai, tačiau kasdieniame gyvenime pernelyg įsijaučia į sofos veteranių vaidmenis (Megan Fox…), retos išimtys išties džiugina akį ir F.Welch yra viena iš jų. Kiek bohemišką ir britiškai elegantišką įvaizdį pamėgusi atlikėja puikiai derina „vintage“ radinius su populiarių mados kūrėjų drabužiais (kaip kad Jasono Wu siuvinėtas paltukas) ir puikiai žino, kas jai tinka ir kaip pasirinkti spalvas (mėgstamiausios – tamsios brangakmenių). Taip pat ne paslaptis, jog dainininkė išsiskiria aukštu ūgiu, tačiau nevengia (su saiku) aukštakulnių.

Mados leidiniai

Šiemet F.Welch savo leidinių viršeliams fotografuotis pakvietė japoniškoji „Vogue“ versija, pavertusi merginą dvilyte būtybe, taip pat „Interview“ bei 2012-ųjų sausiui – britiškasis „Vogue“. Pastarojo itin laukiu.

Scenoje su Gucci

Iki 2011-ųjų F.Welch scenos apranga žavėdavo tai subtiliu atvirumu, tai kiek raganišku paslaptingumu. Susižavėjusi jaunos atlikėjos išvaizda bei talentu, vyriausioji „Gucci“ mados namų dizainerė sukūrė keletą rudens 2011 kolekciją primenančių suknelių, skirtų būtent F.Welch. Lengvi audiniai, dramatiški gėlių elementai bei nuolat plazdantys „sparnai“ ir taip ugningiems „Florence + The Machine“ pasirodymams suteikė dar daugiau dinamikos.

Dėdė Karlas

F.Giannini šiemet nebuvo vienintelė mados kūrėja, atkreipusi dėmesį į ugningąją (nors natūraliai brunetę) atlikėją. Ji taip pat patraukė ir mados korifėjaus Karlo Lagerfeldo dėmesį bei surengė įsimintiną šou per jo „Chanel“ mados namų kolekcijos vasarai 2012 pristatymą, kai atliko dainą „What the Water Gave Me“. Taip pat atlikėja dalyvavo „Chanel“ vakarienėje, skirtoje geros draugės Blake Lively reklamos pasirodymui bei aukštosios mados pristatyme šią vasarą.

Raudonojo kilimo sprendimai

Kartu su „Yves Saint Laurent“ dizaineriu Stefano Pilati MET pobūvyje, skirtame Alexanderiui McQueenui pagerbti. F.Welch dėvi „YSL“ rudens 2011 suknelę bei kailinukus.

Vis tik raudonojo kilimo renginiams atlikėja dažniausiai renkasi „Valentino“ mados namų kūrinius, kurių trapumas, švelnus koloritas bei detalių smulkumas puikiai papildo jos rafaelitišką išvaizdą.

Keletą kartų F.Welch dėvėjo ir „Givenchy“ mados namų derinius. Vienas įdomiausių pasirinkimų – Japonijos meno įkvėptos aukštosios mados kolekcijos suknelė su oranžiniu paukščio motyvu nugaroje.

Vienas naujausių pasirinkimų – vasaros 2012 „Alexander McQueen“ suknelė „Harper’s Bazaar“ renginyje Londone.

Florence + The Machine – Shake it Out

Drabužiai: du „Valentino“ bei du „Elie Saab“ aukštosios mados apdarai.

Nuotraukos: style.com, AP, TFS, Jak and Jil, RCFA, Vogue, Interview, Gucci

Bučkis