Lanvin pavasaris/vasara ’12 | Šalta, slidu… madinga!

Tos pačios statulas primenančios pozos, tarsi negyvi veidai, jokio judesio ir iki tobulybės nugludinta aplinka, leidžianti susikoncentruoti į drabužį – tenka pripažinti, kad šių dienų mados reklamos išties dažnai stokoja dinamikos, spalvų, emocijos. Trumpiau tariant, yra nuobodžios, nes modelis bei fonas tampa tiesiog nepastebima drobe, kuri jokiu būdu negali užgožti demonstruojamo drabužio. Rodos, norėtųsi pagirti originalias „Chanel“ akrobatinę-marinistinę bei „Prada“ moterų bei automobilių temas, tačiau viskas, ką jos sukelia, tėra trumpas estetinis pasitenkinimas. Vis tik mados gurmanai gali džiaugtis – „Lanvin“ mados namų kūrėjas Alberas Elbazas savo gerbėjams niekad neleis nuobodžiauti ir praversti puslapio su mados namų reklamos puslapiu. Briliantinės kaukės, tarsi iš psichodelinio filmo nukeltas vakarienės (?) vaizdas ir… gyvatės. Drabužiai? Leiskite jiems tapti vaidinimo dalimi!

Pajuokaujant galima spėlioti, kaip vyko reklamos modelių atranka: jei praeitą sezoną A.Elbazas tikrino merginų bei vyrukų sugebėjimą šokti prieš kamerą, šįkart pagrindine modelio savybe turbūt turėjo būti drąsa, nes kaip kitaip galima išlaikyti ramų veidą, kai apie koją vyniojasi milžiniška gyvatė, o veidrodžių „dėka“ jų atrodo dar daugiau?

Vis tik šią reklamą viena sezono favoričių galima vadinti dėl kelių priežasčių. Pirma, sunku būtų išskirti bent vieną nuotrauką, kurioje trūktų veiksmo ar modelis atrodytų pasimetęs ar tiesiog nežinantis, kaip pozuoti. Kontaktas su kamera, istorijos kūrimas, vien tik žiūrint į ekraną lengvai pajaučiamas judesys leidžia suprasti, jog „Lanvin“ nėra mados namai, skirti nuobodiems statistams. Antra, gyvatės motyvas, spalį pristatytos kolekcijos šou metu kur ne kur pasirodęs ant suknelių, šįkart buvo išplėtotas žymiai įdomiau – gyvatės ant stalų, grindų, net pačių modelių rangėsi tarsi gimtajame terariume. Kiek ironiška (galima spėti, „Lanvin“ dėl to susilauks PETA dėmesio), tačiau vienoje nuotraukoje gyvatės netgi raitosi šalia manekenės Aymeline Valade laikomos gyvatės odos rankinės…

FOTOGRAFAS Steven Meisel

MODELIAI Aaron Vernon, Angus Low, Aymeline Valade, Johannes Schulze, Marte Mei van Haaster, Othilia Simon

VIDEO

Nuotraukos Lanvin

Bučkis