Kanų kino festivalis 2012 | Raudonasis kilimas

„Oskarai“, „Auksiniai gaubliai“, „Emmy“… Nors ir reikia pripažinti, jog įspūdingų kino-televizijos ir mados švenčių už Atlanto išties apstu ir kiekvienais metais jų raudonasis kilimas mums padovanoja ne vieną puikų pavyzdį, kaip dera atrodyti tikroms įžymybėms, nė vienas JAV renginys negali lygintis su Prancūzijos Rivjeros prabangos ir kino industrijos grietinėlės simboliu – Kanų kino festivaliu. Jau greitai septyniasdešimtąjį jubiliejų švęsiantis festivalis kasmet sutraukia tik pačias ryškiausias šiandienos kino industrijos žvaigždes bei reikalauja ypatingo pasiruošimo, nes Kanai laikomi ir savotiška kino stiliaus sostine. Todėl būtent ten debiutavo „Gucci Premiere“ linija, ten galima išvysti naujausius „haute couture“ modelius. Itin daug spaudos bei mados kritikų dėmesio sulaukė ir šių metų šventė, tad jai pasibaigus įdomu pažvelgti, kaip sužibo raudonasis kilimas.

L’OREAL AMBASADORĖS

Svarbi Kanų kino festivalio dalis – grožio kompanija „L’Oreal Paris“ (tai – oficiali festivalio kosmetika), be kurios grožio ambasadorių būtų sunku įsivaizduoti tokį didelį ir prabangų renginį. Nors „L’Oreal“ ambasadore yra tapusi ir ne viena žymi aktorė (Eva Longoria, Diane Kruger, Andie McDowell, Jane Fonda), šįkart nusprendžiau daugiau dėmesio skirti ambasadorėms-manekenėms, kurios pačius įstabiausius pasaulio apdarus demonstruoja ne tik ant podiumų, bet ir ant raudonojo Kanų kilimo.

Tik šiemet prie „L’Oreal“ klubo prisijungęs rusų supermodelis Natasha Poly vienoje iš premjerų dėvėjo „Gucci“ apdarą

Italė Bianca Balti sužavėjo dramatišku „Dolce & Gabbana“ apdaru

Olandė Doutzen Kroes vienoje premjerų dėvėjo žalią spindinčią „Elie Saab“ suknelę, o „AmfAR“ pobūvyje pasipuošė „Versace“ drabužiu

Tame pačiame „AmfAR“ renginyje Natasha Poly dėvėjo permatomą „Pucci“ suknelę, o premjeroje naujoji ambasadorė Liya Kebede dėvėjo „Proenza Schouler“ rudens kolekcijos suknelę

Legendinė prancūzų manekenė ir K.Lagerfeldo mūza Ines de la Fressange dėvėjo baltą „Lanvin“ suknelę ir papuošė ją gebenės šakele, o naujoji „L’Oreal Paris“ mergina Barbara Palvin dėvėjo „Valentino“ drabužį

ĮSPŪDINGIAUSIOS TENDENCIJOS/ASMENYBĖS

Žinoma, kaip ir kieviename festivalyje, ir Kanuose galima užčiuopti tam tikras raudonojo kilimo tendencijas ar išskirti įdomiau atrodžiusias asmenybes, tad keletą įdomybių  pastebėjau ir aš.

Viena iš įdomiausių ir netikėčiausių tendencijų – itin dramatiškas suknelės šleifas. Tokį drabužį pasirinko net trys „L’Oreal“ ambasadorės: Paz Vega („Stephane Rolland Couture“), Eva Longoria („Marchesa“), Cheryl Cole („Stephane Rolland Couture“). Mano nuomone, geriausiai atrodė pirmoji ispanė aktorė, sugebėjusi sutramdyti pakankamai sudėtingą bei dramatišką apdarą.

Dar vienas įdomus pastebėjimas – ryškiai raudonos spalvos gausa. Raudoną suknelę („Roberto Cavalli“) pasirinko rusų manekenė Irina Shayk, į renginį ėjusi su „De Grisogono“ vadovu, taip pat australų aktorė Nicole Kidman („Lanvin“) ir rusė Natasha Poly („Roberto Cavalli“). Beje, Natashos atviras apdaras kiek primena daugelį šokiravusią Anjos Rubik „MET Gala“ suknelę, tad turbūt galima teigti, jog atvirumas ir nuoga oda – nauja supermodelių tendencija.

Pastaruoju metu mados industrijoje itin ryškiai žibanti čekė Karolina Kurkova pasirinko net du žibančius „Roberto Cavalli“ apdarus – „AmfAR“ pobūviui manekenė išsirinko labai perregimą (išties tendencija!) auksaspalvę suknelę, o premjerai – tamsų ir romantišką juodą apdarą iš stambių žvynelių.

Supermodelių (ir savo) tendenciją tęsė ir lenkė Anja Rubik, Kanuose paskelbusi, jog jos leidinys „25“ ir vėl greitai išvys dienos šviesą. „AmfAR“ pobūviui ji pasirinko atvirą „Emilio Pucci“ suknelę ir juodą švarką, o premjeroms – „Roberto Cavalli“ ir „Emilio Pucci“ nėrinių/odos pjaustinių sukneles.

KANŲ KARALIENĖ – DIANE KRUGER

Žinoma, koks prabangus europietiškas festivalis galėtų išsiversti be raudonojo kilimo karalienės – vokiečių aktorės Diane Kruger? Sulaukusi gausybės kritikų bei paprastų mados mylėtojų pagyrų, ši moteris išties įrodė, jog paprasčiausiai nesugeba suklysti. Ji tobulai dėvi tiek jaunatvišką „Versus“ suknelę, tiek naujausią“Chanel“ „resort 2013“ modelį, tiek „Dior Haute Couture“. Be jos šis festivalis būtų buvęs gerokai liūdnesnis, tad ačiū, Diane.

Nuotraukos:

L’Oreal ambasadorių skiltis bei šleifų tendencijos nuotrauka: L’Oréal Paris, Oficiali Kanų kino festivalio kosmetika jau 15 metų, pristato. www.loreal-paris.lt

Kitos nuotraukos: TFS, Celebrity Image Blog

Bučkis