Sekmadienio pasirinkimas | Pirmas žvilgsnis į Le Muse pavasario kolekciją

Besibaigiančios žiemos ligos palaužė mano sveikatą, bet „Daiktų viešbutyje“ esanti „Le Muse“ krautuvėlė jau beveik kvepia pavasariu. Susitarusi su „Le Muse“ kūrėja Lina, gavau neeilinę progą viena pirmųjų pamatyti pirmuosius pavasario kolekcijos prototipus, juos išnagrinėti, pasimatuoti ir net išgirsti visą kolekcijos įkvėpimo istoriją. Nors didžioji oficiali fotosesija vyks kovo viduryje, labai džiaugiuosi, kad Lina sutiko mane priimti vėsią šeštadienio popietę. Ir netgi papasakoti apie naujausias „Le Muse“ idėjas bei trumpam įsijausti į fotografės vaidmenį, kad galėčiau pasidalinti drabužių prototipų nuotraukomis. Kompanijos vizitine kortele tapę per kūną nuvilnijantys asimetriniai siluetai, jaukios, neutralios spalvos, ir it pirmųjų alyvų kvapas švelnūs rožinės spalvos potėpiai bylojo, kad pavasarį mūzos atgimsta kartu su gamta.

Nors kol kas pavyko apžiūrėti tik penkis pirmus kolekcijos modelius, jie leido nesunkiai suprasti, kaip kitą sezoną atrodys „Le Muse“ klientė. Dizainerė papasakojo, jog ją įkvėpė tas ypatingas ryto metas, kai ką tik iš patalų išlipusi bei rytine kava besimėgaujanti moteris atrodo labai natūrali, žavi. Net jei jos naktiniai truputį susiglamžę, o plaukai – šiek tiek išsitaršę, akys jau spindi, šiek tiek tingūs judesiai išduoda moteriškumą. Jaukūs, šviesių spalvų audiniai bei lengvi, pečius apgaubiantys tarsi antklodė drabužiai tą magišką ryto grožį padeda išsaugoti visą dieną, leidžia išlaikyti švelnumą, asimetrinį klosčių žaismą.

Neslėpsiu, kad keliaudama į „Daiktų viešbutį“ galvojau, kaip „Le Muse“ savo drabužiams suteiks pavasariškos nuotaikos bei gaivos. Su kompanija pirmą kartą geriau susipažinau tik rudenį, o turimas šiltos vilnos megztinis žiemą tapo geriausiu draugu, tad įpratau „Le Muse“ sieti su jaukumu, kurį sukuria židinio šviesa, garuojanti arbata, už lango pūpsančios pusnys. Džiugu, kad ir pirmieji pavasario (net jei ir lietuviškai vėsaus) modeliai išlaikė tą vilnonį mielumą, tačiau jis gerokai lengvesnis, nusidažęs pastelinėmis spalvomis.

Teks pripažinti, kad idėja surengti mini fotosesiją kilo ganėtinai spontaniškai, fotografe tapo pati dizainerė Lina, o vietoje fotoaparato naudojome „iPad“ bei šilumos kadrams suteikėme su „Instagramu“. Vis tik manau, kad ganėtinai natūralūs, prie baltos sienos „pagauti“ kadrai puikiai atskleidžia kolekcijos esmę bei supažindina su silueto subtilybėmis.

Pelenų rožinės spalvos megztinis su atviro peties detale

Pelenų rožinės spalvos suknelė atvira nugara

Asimetrinė šviesiai pilka suknelė (audinys – labai įdomus bei malonus vilnos, šilko mišinys)

Asimetrinė balintos kavos spalvos suknelė su surišama detale nugaroje

Asimetrinis balintos kavos spalvos megztinis (puikiai atrodo tiek paprastai krintantis, tiek susiaustas)

Beje, čia galite peržiūrėti naująjį „Le Muse“ video.

Už spontanišką fotografės darbą su „iPad“ dėkoju „Le Muse“ dizainerei Linai :)

Bučkis