Ruduo-žiema 2014 | Geriausios reklaminės kampanijos

Kiekvieną kartą pasibaigus mados savaitėms ir atrinkus svarbiausias mados kryptis gali pasirodyti, kad… sezonas nebeturi ko pasiūlyti ir jau galima laukti kito pristatymų maratono. Vis dėlto neretai pamirštama dar viena detalė – tik po kelių mėnesių pasirodančios reklaminės kampanijos, iš naujo primenančios apie matytas kolekcijas, dizainerių idėjas, įkvėpimo šaltinius. Ir, tenka pripažinti, šį rudenį bei žiemą reklaminiai kadrai nustebino netgi labiau, nei tai, ką prieš pusmetį buvo galima išvysti ant podiumo.

Nors sudaryti geriausių kampanijų sąrašą šįkart buvo išties nelengva (seniai kada teko regėti tokį vizualiai stiprų sezoną), kiekviena į mano devintuką patekusi fotosesija nustebino puikia koncepcija, nuostabiai parinktais modeliais, puikiu stilistų darbu. Galima pajuokauti, kad šis sezonas priklauso manekenei Gisele Bundchen (Balenciaga, Isabel Marant, Sonia Rykiel, Stuart Weitzman kampanijos), tikruoju sezono herojumi pavadinčiau fotografą Steveną Kleiną, sukūrusį turbūt įsimintiniausius ir visą pusmetį puikiai apibendrinančius kadrus.

Balenciaga

Fotografas Steven Klein

Modelis Gisele Bundchen

Turbūt daugiausiai kalbų sukėlusi reklama. Dėl netikėtai vyriško Gisele įvaizdžio (šukuosena pritaikyta kompiuteriniu būdu), dėl itin stiprios dūžtančių veidrodžių idėjos, dėl puikiai pavaizduotų Alexanderio Wango kūrinių.

Louis Vuitton

Fotografai Bruce Weber, Jurgen Teller, Annie Leibovitz

Modeliai Freja Beha Erichsen, Charlotte Gainsbourg, Liya Kebede, Jean Campbell

Apie šią reklaminę kampaniją jau rašiau, tad belieka tik pakartoti, kad pirmasis prancūzo Nicolas Ghesquiere darbas mados namams Louis Vuitton vertas pagyrų dėl drąsos pasamdyti tris skirtingus fotografus ir leisti jiems savaip interpretuoti klasikinių motyvų kolekciją

Isabel Marant

Fotografai Inez & Vinoodh

Modelis Gisele Bundchen

Kaip įprasta, bet kam taisyti tai, kas nėra sulaužyta? Priešingai nei Balenciaga reklamoje, dizainerė Isabel Marant nesiekė pakeisti modelio Gisele įprasto įvaizdžio ir pasiliko prie savotiška vizitine kortele tapusio natūralumo, nerūpestingumo ir kasdieniškumo jausmo.

Christian Dior

Fotografas Willy Vanderperre

Modeliai Feifei Sun, Helena Severin, Julia Nobis, Kasia Jujeczka

Neabejotinai elegantiškiausia ir estetiškiausia sezono reklaminė kampanija, puikiai sujungianti mados namų istoriją, tradicijas bei dizainerio Rafo Simonso modernų požiūrį į „Bar“ siluetą. Šios damos vis dar geria popietės arbatą, tačiau tradiciniais aukštakulniais ar lietpalčiu jų sudominti jau nepavyks…

Prada

Fotografas Steven Meisel

Modeliai Mica Arganaraz, Karl Kolbitz

Šalta urbanistinė aplinka, metalo detalėmis kaustyti aksesuarai ir subtilios aštuntojo dešimtmečio stiliaus interpretacijos. Nors geriausios Prada kampanijos man visuomet išliks tos, kuriose daugiau modelių ir dinamikos, ši tarsi įrodo dizainerės norą daugiau dėmesio skirti pačiam drabužiui bei jo išskirtinumui.

Givenchy

Fotografai Mert & Marcus

Modeliai Jamie Bochert, Kendall Jenner, Mariacarla Boscono, Julia Nobis, Peter Brant, Alessio Pozzi, Veroniek Gielkens

Prancūzų mados namų dizaineris Riccardo Tisci puikiai žino, kaip įtikti tiek ištikimiems mados namų gerbėjams, tiek žiniasklaidai, tad šį sezoną pasirinko gan netradicinę modelių grupę. Joje – ir mados namų mūzos Mariacarla bei Jamie, ir geltonojoje spaudoje dažniau pastebimi Kendall Jenner bei Peter Brant, bet smagu, kad grupiniuose kadruose viskas atrodo labai vientisai, organiškai, net kiek teatrališkai.

Proenza Schouler

Fotografas David Sims

Modelis Julia Bergshoeff

Man pačiai kiek netikėtas pasirinkimas, nes iki šiol niekuomet neskirdavau per daug dėmesio tam, kaip save viešojoje erdvėje (ar spaudoje) pateikia amerikiečių mados namai Proenza Schouler. Vis tik šis fotografo Daviso Simso darbas patraukė žvilgsnį švelnia nostalgiška nuotaika, kuri primena šio amžiaus pirmojo dešimtmečio pradžią – ryškios spalvos, portretai, netradicinės pozos… It kadrai iš senesnių Dior ar Balenciaga kampanijų.

Alexander Wang

Fotografas Steven Klein

Modeliai Anna Ewers, Vanessa Moody, Katlin Aas, Lexi Boling, Kat Hessen

Dar vienas itin stiprus Steveno Kleino darbas, Alexanderio Wango kolekcijos sportinę nuotaiką perkeliantis į… pataisos namus. Nors pati kampanijos nuotaika kiek primena filmą „Shutter Island“, žvilgsnį iškart patraukia puikios modelių pozos ir emocijos, perteikiamas vidinis pyktis ir paaugliškas nepasitenkinimas.

3.1 Phillim Lim

Fotografas Vincent van de Wijngaard

Modelis Tilda Lindstam

Visuomet sunku atsispirti nuotraukoms, kuriose vaizduojama įspūdingiausių pasaulio miestų didybė. O jeigu gi dar šiek tiek romantizuojama… Būtent tokią strategiją pasirinko dizaineris Phillipas Limas, kurio reklaminė kampanija fotografuota ant vieno iš Manheteno daugiaaukščių stogų, kur modelis Tilda leido aitvarus ir net truputį pavojingai vėjuotą dieną suposi ant supynių.

Nuotraukos TFS

X