Self Service | Stilius pagal Marie-Amelie Sauve

Prancūzė mados redaktorė bei stilistė Marie-Amelie Sauve yra viena tų asmenybių, simbolizuojančių pastovumą visoje mados industrijoje. Nors ji retai duoda interviu ir nėra linkusi atskleisti per daug informacijos apie savo darbą ar asmeninį gyvenimą, sunku nesižavėti jos ir kūrėjo Nicolas Ghesquiere duetu (jie kartu dirba jau nuo 1997 metų, kai Ghesquiere tapo „Balenciaga“ dizaineriu), nuolatiniais darbais prancūziškame ir amerikietškame „Vogue“, „W“, „Interview“ ar „System“ žurnaluose. Pastovus ir jos pačios įvaizdis – nenuginčijamai prancūziškas (net jeigu ir nemėgstu šios klišės), natūralus.

Neneigsiu, kad eklektiška, neretai futuristinį atspalvį įgaunanti jos stilistika tikrai nėra tai, kas patiktų didžiajai auditorijos daliai. M. A. Sauve darbai dažniausiai gan statiški, tačiau provokuojantys savo turiniu, neįprastais sprendimais – būtent dėl jų taip įdomu stebėti senus „Balenciaga“ bei dabartinius „Louis Vuitton“ pristatymus, kuriuose kiekviena manekenė atrodo it tobulas meno kūrinys. Nesinori pašalinti nė vienos detalės, o spalvų, raštų bei audinių deriniai visomis prasmėmis daugiasluoksniai. Tokia ir naujausia jos fotosesija leidiniui „Self Service“, kurio viršelį papuošė pačios stilistės nuotraukos.

FOTOGRAFAS | Jamie Hawkesworth

STILIUS |  Marie-Amelie Sauve

MODELIAI |  Steffy Argelich, Emmy Rappe, Julia Bergshoeff, Jean Campbell, Misha Hart, Olivia David, Emma Waldo, Alba Galocha, Julia Jamin, Matilda Lowther, Amalie Schmidt, Djura Siebenga, Fern Bainsmith

Nuotraukos TFS

X