Esminis akcentas | Krepšys

Nors niekuomet netikėjau tobulų daiktų sąvoka, šio rudens pradžioje nusprendžiau leistis į tos vienintelės kasdienės rankinės paieškas. Ne per didelės, bet talpinančios kompiuterį, juodos, patvarios, turinčios ilgesnę rankeną, griežtos formos, talpios… Sąrašą turbūt būtų galima tęsti be galo, nes visą sezoną mintyse nešiojau tik vieną modelį – Balenciaga mados namų kūrinį „Le Dix“. Kadangi tuo viskas ir pasakyta, tobula rankinė mano spintoje tikrai neatsidūrė. Užtat vieną dieną skubant Stiklių gatve žvilgsnis nukrypo į butiką Boho Chic ir netikėtai iškėliau sau iššūkį… klasikinę juodą svajonę iškeisti į kai ką gerokai ryškesnio ir skambančio tikrai ne taip patraukliai. Taip mano juodame garderobe atsirado metalu spindintis sportinis krepšys neoninėmis rankenomis ir ryškiai oranžiniu vidumi. Ir greitu metu tikrai niekur nedings.

Kaip ištikima juodos spalvos gerbėja turiu pripažinti, kad net menkiausius spalvinius akcentus į savo spintą įsileidžiu itin nedrąsiai. Šaltajam sezonui kol kas įsigijau tik ryškiai raudoną didelį megztinį aukštu kaklu ir keletą raudonų lūpdažių. Kodėl? Juodi drabužiai puikūs ne tik dėl praktinių sumetimų, bet ir itin gražiai atskleidžia skirtingas faktūras ir jų derinius: juoda oda tobulai atrodo kartu su juoda standžia vilna, o pūkuota juoda mohera ar kašmyras įdomiai papildo juodą džersį ar net PVC. Iš šalies viskas atrodo labai vientisa, tačiau įsižiūrėjus sunku nepastebėti subtilios tokių derinių idėjos.

Vis dėlto kartais nėra nieko geresnio, nei monochromiškai tamsų drabužių komplektą tarsi smūgis į paširdžius užbaigiantis ryškus aksesuaras. Praėjusį sezoną tai buvo bėgimo bateliai neonine platforma, dar seniau – žvilgsnį traukianti delninė ar žieminės pirštinės. Šį rudenį nedidelę ryškių detalių kolekciją papildė švedų Bjorn Borg sukurtas prigesinto aukso spalvos sportinis krepšys su oranžiniais akcentais, kuris ne tik išpildo man svarbiausią talpumo reikalavimą (puikiai tinka net savaitgalio kelionėms), bet dėl savo išskirtinumo gerai atrodo tiek prie klasikinių, tiek modernesnių sportinių siluetų. Na, bent jau kol garderobe neatsidurs išsvajotoji Balenciaga…

P.S. Su nuolaidos kodu „spintosguru“ laikrodžių Daniel Wellington internetinėje parduotuvėje viskam taikoma 15% nuolaida. Kodas galioja iki lapkričio 30 dienos. Ant mano rankos modelis „Grace Glasgow“.

Už nuotraukas dėkoju Vikai Paškelytei, už paskolintą paltą – Marks & Spencer

X