Ikona dabar | Jeanne Damas

 

Prisipažinkite, turbūt bent kartą patyrėte tai, ką reiškia vadinamasis mergaitiškas įsimylėjimas. Jis dažniausiai įvyksta netikėtai –  gatvėje/kavinėje/parduotuvės eilėje pastebėjus tobulai netobulą būtybę, kurios stilių, judesius, kalbėjimo manierą ir gal net šiek tiek susivėlusius plaukus norėtumėte pasiskolinti akimirksniu. Mane tokios akimirkos neretai užklumpa ne tik Vilniaus senamiesčio gatvėse, bet ir paryčiais klaidžiojant ar ieškant įkvėpimo internete. Taip atradau ir naujausią savo susižavėjimo objektą – prancūzę Jeanne Damas.

Jeanne gyvena Paryžiuje ir save pristato kaip aktorę, modelį bei tinklaraštininkę. Bet, kalbant pusiau juokais, internete ji dažniausiai vadinama tiesiog mitine paryžiete, it mergina, mados vakarėlių viešnia ar nišinių mados ženklų veidu. Ta, kurios nerūpestingą eleganciją ir žavesį tūkstančiai moterų bando kopijuoti pirkdamos Caroline de Maigret vadovėlį „How to Be Parisian Wherever You Are“ (prisipažinsiu, jį turiu ir aš) ar klasikinį raudoną Chanel lūpdažį (irgi).

Viena savybių, kurią norisi pasiskolinti iš Jeanne, yra natūralumas. Peržvelgus jos tinklaraštį atrodo, kad ji nesistengia galvoti, ką apsirengti, nekreipia dėmesio į kiekvieną figūros trūkumą ar net dėmę ant kašmyrinio megztinio. Jai neįdomu būti tobula, todėl drąsiai pareiškia nemėgstanti blakstienų tušo, kvepalų ar tvarkingos šukuosenos, bet nuo ryto iki vakaro rankinėje privalanti turėti kraujo spalvos matinį lūpdažį. Ir to užtenka, ypač kai Jeanne sugeba nepriekaištingai dėvėti tai, kas atrodo it mišinys tarp vyriškų, vintažinių ir Saint Laurent ar Chloe drabužių.

Žinote, kas yra žaviausia? Įspūdis, jog dėmesys jai nerūpi, nes ji ir taip turi ką veikti (net jei tai kelionės po Rivjerą ar lankymasis muziejuose). O aš dabar turiu ieškoti tobulo garstyčių spalvos palto…

 

Jeanne yra Instagram ir Tumblr

Nuotraukos Jeanne Damas Tumblr

X