Sezono akcentas | Marškinių suknelė

 

Nors mada jau ne vieną sezoną subtiliai flirtuoja su XX a. pradžios nuotaikomis, šį rudenį-žiemą karaliaus Edvardo VII-ojo laikotarpio apranga tapo viena įdomiausių krypčių tiek ant podiumo, tiek mados leidinių fotosesijose. Stebėtis neverta – Edvardo įkvėptų Didžiosios Britanijos didikų mada vystėsi neatsilikdama nuo kontinentinės Europos tendencijų, o susiformavęs skonis prabangai paliko savo žymę šalies mados istorijoje.

Grįžtant prie šių dienų, modernieji dizaineriai į “Edvardiana” vadinamą pirmą XX a. dešimtmetį žvilgčioja galvodami ne tik apie karališką prabangą. Juos įkvepia ir moteriškoje madoje pastaruoju metu atgimstantys tokie romantiški akcentai kaip naktiniai marškiniai, dekoratyvios apykaklės, rankogaliai, puošyba nėriniais. Gausu jų buvo ir ant rudens-žiemos sezono podiumų, kur naktiniai drabužiai susipynė su moderniais dieniniais, o įmantri senovinė rankų darbo puošyba – su neįpareigojančiu stiliumi.

Dėl to vienas įdomiausių šio rudens must-have drabužių man yra naktinių marškinių tipo suknelė. Ji iš pirmo žvilgsnio alsuoja mados istorija, bet, derinama su šiek tiek grubiomis ar net vyriškomis detalėmis, įgauna naują veidą. Puikių pavyzdžių gausu net dėvėtų drabužių parduotuvėse – jei tik reikia, šiek tiek pakoreguokite ilgį ar rankoves, liemenį suveržkite diržu ir nepamirškite klasikinio kirpimo minimalistinio palto.

 

Suknelė, paltas Marks & Spencer | Batai, rankinė Chloe

 

X