Ikona dabar | Anja Rubik

 

Kai prieš keletą dienų atradau žurnalo Forbes sudaromą daugiausiai uždirbančių modelių sąrašą (jame, beje, galite rasti ir Editą Vilkevičiūtę), pastebėjau, kad tik nedaugelis turtingiausiųjų vysto įdomius projektus už fotosesijos aikštelės ribų. Vis dėlto vieną pažįstamą vardą ten pamatyti buvo labai džiugu – septynioliktoje vietoje atsidūrusi lenkė Anja Rubik yra įrodymas, kad modelis gali būti žymiai daugiau nei tik veidas reklamoje. Ji – sėkmingos karjeros, įdomaus gyvenimo būdo, intelektualumo ir, žinoma, puikaus skonio pavyzdys.

Nors pirmą kartą Anją išvydau vos pradėjusi stebėti mados savaičių pristatymus 2006-aisiais, jos karjerą seku iki šiol. Vogue Paris komanda ją pavadino viena iš sėkmingiausių praėjusio dešimtmečio manekenių, 2012-aisiais ji įkūrė pro-feministinį mados leidinį 25 Magazine, 2010-aisiais tapo mados laidos vedėja Lenkijoje, o šiemet pristatė savo pirmą vardinį kvapą. Paskutinėje savo kolekcijoje dizaineris Anthony Vaccarello dalį drabužių dekoravo būtent Anjos – draugės ir mūzos – portretais, nes, pasak jo, nėra nieko seksualesnio nei moteris, už kurios grožio slepiasi ne mažiau įspūdingas aštrus protas.

Intelektualų Anjos požiūrį į madą rodo ir jos asmeninis stilius, kuriame nepriekaištingai dera griežta klasika ir bohemiškos nuotaikos. Stiprų charakterį parodo griežti odiniai švarkai ir paltai, moteriškumą – A. Vaccarello kurti deriniai, bohemiški (neretai pernelyg prasegti…) marškiniai, kartu su batų dizaineriu Giuseppe Zanotti kurti aukštakulniai. Turbūt vienas įdomiausių manekenės stiliaus bruožų – sugebėjimas atrodyti valdingai, net jeigu ji dėvi tik per didelį megztinį ir per petį persimeta nedidelę Chanel rankinę.

Galbūt iš šono gali pasirodyti, kad Anja – tiesiog dar viena puikų skonį turinti manekenė, galinti sau leisti dėvėti viską nuo Isabel Marant iki Givenchy. Bet žymiai įdomiau tai matyti žinant, kad už šių drabužių slepiasi jau daugiau nei 15 metų industrijoje dirbanti ir savo unikaliu požiūriu ją formuojanti asmenybė.

 

Anjos Instagram ir 25 Magazine puslapis

Nuotraukos Garance Dore, Tommy Ton, Vogue Paris, Stockholm Street Style, Instagram

X