Ikona dabar | Giorgia Tordini

 

Ieškodama moterų, kurios papildytų mano stiliaus įkvėpėjų gretas, neretai pradedu nuo vienos vienintelės nuotraukos. Kartais puikų kadrą pastebiu vartydama užsienietiškus mados žurnalus, žvilgsnį pagauti gali ir nuotrauka Instagram ar kuriame nors iš mėgstamų gatvės stiliaus tinklaraščių. Taip, daugiau net nereikia – viena nuotrauka gali sukelti tokį smalsumą, kad jau po poros valandų kompiuteryje atsiras aplankas, skirtas naujos mūzos stiliui.

Vienas naujausių tokių radinių – italė kūrybos konsultantė Giorgia Tordini. Buvusi dizainerė, neseniai iš Milano persikrausčiusi į Niujorką, mano dėmesį patraukė dėl itin paprasto ir kasdieniško, bet iki tobulumo nušlifuoto stiliaus: jos garderobe šilkinės detalės dera su vyriškais kirpimais, o asketiškiausius derinius užbaigia subtilūs papuošalai.

Rodos, nieko naujo, bet derinių spalvos, sugebėjimas pasirinkti tik svarbiausius aksesuarus ir nepriekaištingos proporcijos yra tai, kas net marškinėlių ir klasikinių kelnių kombinaciją gali paversti ypatinga. Tiesa, su savitu Pietų Europos prieskoniu – Giorgia mados studijas pradėjo vos baigusi mokyklą, o po jų karjerą daugiau nei dešimtį metų tęsė Milane. Kaip pati pasakojo The Coveteur, jei ne Milanas ir jo gatvės, kažin, ar asmeninis stilius būtų taip persismelkęs itališka elegancija.

Pasak interviu tinklaraščiui Garance Dore, esminiai Giorgios garderobo daiktai – vyriški marškiniai (geriausia, kelių spalvų ir to paties modelio), aukštakulniai smailėjančia nosele, krokodilo odos rašto delninė ir daug praktiškos juodos spalvos. Net keliaudama po mados savaites ji atsispiria pagundai pataikauti tendencijoms, todėl Niujorko ar Paryžiaus gatvėse, ypač pačiame renginių įkarštyje, ją sutiksite mūvinčią boyfriend tipo džinsus, dėvinčią mėgstamus marškinius ir rankas papuošusią gausybe auksinių apyrankių. Bet ar reikia kažko daugiau? Neabejotinai ne.

 

Giorgios Instagram

 

Nuotraukos Tommy Ton, Garance Dore, Stockholm Streetstyle, Vogue Mexico

X