Vaizdas | D.Efect pavasaris-vasara 2016

 

„Jeigu jau kurį laiką sekate D.Efect ženklą, turbūt žinote, kad pagrindinis mano kūrybos variklis yra kontrastai. Jų kupina ir aš pati: žaviuosi blizgiu mados pasauliu, bet visą gyvenimą lengvai sutalpinčiau į kuprinę ir su šeima pabėgčiau į tuščią paplūdimį“, – pristatydama savo pavasario-vasaros kolekciją rašo dizainerė Eglė Žiemytė. Tęsdama grožio paieškas kasdieniuose netobulumuose, ji savo naujausią kolekciją dedikavo moderniam skaitmeniniam pasauliui ir tam, kaip jame atsispindi fiziniai netobulumai.

Kurdama kolekciją ir rinkdama jai raštus, dizainerė bendradarbiavo su Berlyne gyvenančia Taivano menininke Jennis Li Cheng Tien. Jos darbų serijos „Have a Nice Day“ tema – internete rastų portretų manipuliavimas iki ribos, kai jie tampa nebeatpažįstami. Šiek tiek ironiška pagalvojus apie nuolatinį savęs tobulinimą, tiesa? Būtent tai šiek tiek ironiškai parodo ir E. Žiemytė, savo kolekcijoje iš pirmo žvilgsnio nepriekaištingus siluetus tyčia transformuodama (o gal deformuodama?) į pernelyg didelius, dekoruotus milžiniškais raukiniais, tyčiniais įplėšimais, asimetrinėmis detalėmis.

Nors jau turėjau galimybę išvysti kolekciją gyvai, šiomis dienomis sunku atsižiūrėti į kolekcijos lookbooką – šviesų, jaunatvišką, šiek tiek pulsuojantį naivumu, kurį, pasirodo, vis dar įmanoma sutikti net interneto amžiuje. Jokio dirbtinumo, jokios dramos – tik E. Žiemytės vizija apie tobulai netobulą grožį.

 

Dizainerė Eglė Žiemytė |Fotografas Visvaldas Morkevičius | Modelis Laura Jaraminaitė

 

 

X