Pre-Fall 2017 | Geriausios kolekcijų idėjos

 

Kai prieš metus paskelbiau tekstą apie tai, jog mados savaitės visiškai nebeformuoja tendencijų, su kolegomis nemažai kalbėjome apie mados ir įkvėpimo santykį. Aiškaus diktato nebėra – dvi-tris esmines sezono kryptis pakeitė dešimtys skirtingų idėjų, kurios keičiasi žaibišku greičiu. Nors vertinti kolekcijas vis dar įdomu, suprasti sezono tėkmę darosi neįmanoma.

Kaip tuomet iš naujausios mados semtis įkvėpimo? Žiūrėkite ne į bendrą kolekcijų katilą, o kiekvienos kolekcijos stilių. Taip, kolekciją sudaro atskiri drabužiai, bet visumą sukuria būtent jų deriniai ir papildomos detalės. Todėl vienas pristatymas pasufleruoja mintį paltą suveržti plačiu diržu, kitas – prie trumpų aulinukų derinti apsmukusias ilgas kojines.

Šiandien dalinuosi geriausiomis Pre-Fall 2017 kolekcijų idėjomis, kurias taikyti drąsiai galite jau dabar – laukti kito rudens tikrai nereikia. Gero įkvėpimo!

 

1. Derėti gali ne tik kostiumo dalys – kasdieniai aprangos komplektai, išlaikantys tą patį spalvyną, atrodo netgi įspūdingiau. Kaip ir Dion Lee kolekcijoje, pasirinkite tos pačios spalvos švarką ir sijoną ar patogias kelnes ir megztinį. Sodri brangiųjų akmenų spalva – papildomas pliusas.

 

2. Žiemą paprasta paskęsti milžiniškuose siluetuose – jaukiuose megztiniuose ar ilguose švarkuose. Kaip jiems suteikti geresnę formą? Paryškinkite liemenį plačiu derančios spalvos diržu kaip Joseph kolekcijoje.

 

 3. Alberta Ferretti savo pristatymą pradėjo septyniais ypatingais duetais: romantiškas nėrinių sijonas ir šiltas megztinis su savaitės dienos pavadinimu. Idėją pasiskolinti ne tik verta, bet ir nesudėtinga – pasirinkite mėgstamą ilgą sijoną ar suknelę, sukurkite kontrastą šiltu megztiniu, o derinį užbaikite grubiais žieminiais batais.

 

4. Pilka ir juoda ofiso spalvos neturi būti nuobodžios – kaip ir MSGM kolekcijoje, priderinkite ryškesnę avalynę, po švarku dėvėkite įdomesnį golfą ir po kaklu pasiriškite bandaną.

 

5. Prada podiumo modeliai atrodo matyti? Turbūt vieną kitą panašų angoros vilnos megztinį matėte ir savo mamos spintoje. Prie jo priderinkite tokios pačios medžiagos pieštuko formos sijoną ir pasirinkite šiltas ilgesnes kojines.

 

6. Nors ant Valentino podiumo dominavo romantiškos ilgos suknelės, žvilgsnį traukė ir keli įdomūs kelnių deriniai. Jei iš praeitų sezonų dar turite raštuotą pižamos stiliaus kostiumą, jį papildykite raštuotu paltu, kailio apykakle ir patogiais sportiniais bateliais. Taip, išmokti derinti raštus užtrunka, bet pabandyti verta.

 

7. Raudona spalva man visuomet buvo viena tų, kurias išbandyti norisi, bet nedrąsu. Galbūt Stellos McCartney stiliaus raudonas kostiumas nėra pats paprasčiausias pasirinkimas (ypač kai ryškios spalvos reikalauja tobulai tinkančio silueto ir tvirto audinio), bet smagu su raudona pažaisti bent detalėmis. Pavyzdžiui, juodam ar pilkam deriniui parinkti ryškų raudoną šaliką ar raudoną ploną golfą, vos išlendantį iš po švarko.

 

8. Kai žieminiame garderobe nesinori kelti didelių revoliucijų ir akys nekrypsta į labai ryškias spalvas, kasdienį įvaizdį papildykite įdomesniais papuošalais. Nuo ko pradėti? Prie minimalistinio vienspalvio derinio (pavyzdžiui, plačios juodos kelnės ir paprastas juodas megztinis be jokių detalių) pridėkite įdomią spalvotą segę ar auskarus.

 

Nuotraukos Vogue Runway

X