Vyrų mados savaitė ruduo/žiema ’17 | Kas įvyko?

Prisipažinsiu – praėjus mados savaitėms dažnai prisimenu ne kolekcijų temas ar pačius drabužius, bet istorijas, apie kurias buvo įdomu kalbėti. Pradedant nuo keisčiausių podiumo dekoracijų ir baigiant šypseną keliančiais sprendimais, kuriuos kažkas tikrai bandys atkartoti ir tų šypsenų sukels dar daugiau.

Nors prasidedant vyrų mados savaitei galvojau parengti įprastą geriausių kolekcijų apžvalgą, įpusėjus renginių kalendoriui tapo aišku, jog to tikrai neužteks. Mat tokio aktyvaus bei įdomių istorijų kupino sezono nebuvo jau senokai: vieni kūrėjai reagavo į politines aktualijas, antri paniro į realybės romantiką, o treti pasimetė ir nusprendė imtis bet ko, kas patrauktų interneto auditorijos dėmesį (kaip matote – pavyko).

Be abejo, visa tai lydėjo stiprios pripažintų talentų kolekcijos, gausybė įžvalgių temų bei stilingiausi gatvių herojai, savo išmone neretai pralenkę ir dizainerių pasiūlymus. Pažadintam smalsumui – įdomiausios kelių pastarųjų savaičių aktualijos, apie kurias dar tikrai kalbėsime ne vieną mėnesį.

 

LOUIS VUITTON X SUPREME

Nesvarbu, kad kolekcija prekyboje pasirodys tik liepos viduryje ar kad dėl jos ginčijasi bene visi žinomi mados kritikai. Vyriškos Louis Vuitton linijos dizaineris Kim Jones raudonu fonu ir baltomis raidėmis sugebėjo sugeneruoti tiek dėmesio, kiek pavydėti galėtų net Demnos Gavasalios Vetements.

 

PRADA MIEGAMASIS

Jeigu gerai įsižiūrėsite į daugelio mados pristatymų nuotraukas, pastebėsite, jog auditorija paprastai nesijaučia itin jaukiai. Prada mados namai šią problemą išsprendė XX a. vidurio stilistikos podiumu, kurio kraštuose įprastus suolus papildė pilnai paklotos lovos. Įspūdingos nuotraukos netrukus apskriejo ne tik Instagram, bet ir sudomino internetinius interjero dizaino leidinius.

 

ALEXANDER MCQUEEN ROJAUS PAUKŠČIAI

Jeigu reikėtų išrinkti įspūdingiausią sezono kolekciją, ilgai nediskutuočiau – Alexander McQueen mados namų darbas mane privertė prie ekrano praleisti gerokai daugiau laiko, nei norėtųsi pripažinti. Jis nebuvo pristatytas ant podiumo, bet lookbook tipo nuotraukos paliko milžinišką įspūdį – griežtos struktūros aristokratiški kostiumai, paltai bei apsiaustai buvo puošti povo plunksnų motyvais bei subtiliais pankiškais elementais.

 

BALENCIAGA AR BERNIE SANDERS?

Demna Gvasalia tyliai išreiškė savo poziciją JAV politikos klausimu ir vietoje Balenciaga logotipo panaudojo šį tą labai panašaus į Bernie Sanders kampanijos simboliką…

 

(NE)ŽIŪRĖKITE Į VETEMENTS!

… o tada Vetements kolekcijoje pristatė bene ambicingiausią slepiamų žvilgsnių magnetą – džinsus su dideliu logotipu ten, kur fotografų objektyvai paprastai nekrypsta.

 

IŠ INSTAGRAM ANT PODIUMO

Net jei Instagram platformoje akylai sekate @FuckJerry meme’us, turbūt nežinojote, jog šios paskyros autorius buvo pakviestas žengti Ermenegildo Zegna podiumu Milane. Bet turbūt tikrai girdėjote, kad Dolce & Gabbana į savo šou pakvietė grupę jaunosios kartos socialinių tinklų įžymybių ir… sulaukė ne komplimentų, bet patyčių dėl perdėto bandymo įtikti interneto kartai.

 

SAVAITĖ JAM, SAVAITĖ JAI

Vyrų mados savaitė metus pradėjo dideliu žingsniu link mados unifikavimo – mat bendras vyrų ir moterų kolekcijas tuo pačiu metu pristatė Givenchy, Prada, Balmain, Kenzo, Moschino, Paul Smith ir Vetements. Artimiausią mėnesį tą patį darys ir Burberry, Gucci bei Bottega Veneta.

 

FENDI 360

Dar viena idėja tikintiems, jog logomanijos tendencija gyvuos ilgiau nei nusiplaus plaukų dažai.

 

IŠ RUSIJOS SU MEILE – GOSHA

Šįkart galima visiškai rimtai teigti, jog vyrų mados savaitė buvo itin arti Lietuvos sienos – jaunosios kartos rusų dizaineris Gosha Rubchinskiy savo pristatymą tarptautinei žiniasklaidai surengė Kaliningrade. Be to, šou metu buvo pristatyta ir naujausia mados namų bei Adidas kolaboracija.

 

HARDIOR

Ką bendro turi Dior Homme dizaineris Kris Van Assche ir alternatyvioji Berlyno kultūra? Meilę elektroninei muzikai bei futuristinei dešimtojo dešimtmečio stilistikai. Hard core, HarDior.

 

DRIES VAN NOTEN NUSILENKĖ DRABUŽIUI

Vienas žaviausių mados savaitės momentų – belgų dizainerio Dries Van Noteno idėja parodyti, iš kur iš tiesų atkeliauja mada. Dalį jo kolekcijos papuošė audinių fabrikų, malūnų bei vilnos gamintojų logotipai, kurių galutinis klientas paprastai niekada nepamato.

 

GATVIŲ NUOTAIKOS

Auganti aštuntojo dešimtmečio stiliaus įtaka, sportiniai siluetai, Gucci ir Vetements logotipai, net moterų streiko prieš JAV prezidentą Donaldą Trumpą atgarsiai – visa tai buvo galima išvysti Milano bei Paryžiaus gatvėse. Tik, žinoma, su puikiu asmeninio stiliaus prieskoniu.

 

Nuotraukos iš Vogue Runway, Numero, Dazed Digital, New York Times, T Magazine, Prada, Sonny Photos, Dolce & Gabbana Instagram, Ermenegildo Zegna Twitter, Alexander McQueen

X