Kolekcija | Céline Resort 2018

Bene populiariausia pastarojo mėnesio mados portalų tema – dizainerės Phoebe Philo karjera bei ateitis. 2008-aisiais atėjusi į Céline mados namus bei savarankiškai stumtelėjusi visos industrijos kryptį link minimalizmo, kūrėja įvardinama kaip kandidatė į Burberry dizainerės vietą. Galbūt taip ir įvyks, o gal greitu metu sulauksime ir asmeninio Ph. Philo prekių ženklo?

Kol tikslių naujienų nėra (be abejo, nei dizainerė, nei mados namai komentarų nepateikia), mados pristatymų tvarkaraštis nestoja. Naujausias Céline komandos darbas – Resort 2018 sezono kolekcija. Ją šiemet nuspręsta pristatyti ne vasaros pradžioje, kaip įprasta, bet drabužiams pasiekus parduotuves – rudens pabaigoje.

Demisezoninė kolekcija šįkart tapo geriausių Ph. Philo praktikų rinkiniu. Pradedant klasikiniu juodu kostiumu ir baigiant abstrakčiais raštais margintu šilku, kiekvienas drabužis atspindi, kodėl net kukliausias Céline akcentas nelieka nepastebėtas – rankovės linija kiek išlenkta, plačios kelnės neįprastai atlenktos, lino kostiumas tarsi per didelis, tačiau apkabinantis kūną ten, kur reikia.

Žiūrėti į Céline nuotraukų rinkinį – tai tarsi vartyti modernaus meno albumą, kur kiekvienas kūrinys kalba apie šiandieną, bet pristato ją savais žodžiais, subtiliai interpretuotais akcentais. Net jeigu Ph. Philo ir nuspręs palikti mados namus, jos sukurta Céline kalba dar ilgai formuos modernų mados žodyną, o meistriškas abstrakcijos bei funkcionalumo derinys bus siekiamybe kitiems dizaineriams.

Nuotraukos Vogue.com