Ikona dabar | Marie-Amélie Sauvé

Vienas mėgstamiausių mano Pinterest lentoje esančių kadrų – prancūzų stilistės Marie-Amelie Sauvé nuotrauka iš laikraščio The Financial Times. Ji stovi prie savo darbo stalo, rankos sunertos po krūtine, žvilgsnis nukreiptas tiesiai į objektyvą. Veidas, kaip visada, nepaliestas makiažo, ant pirštų spindi keli žiedai, o drabužių derinį galima vadinti stilistės kasdiene uniforma: juoda prigludusi palaidinė, siauros juodos kelnės ir rožinės odos Louis Vuitton aulinukai.

Tiesa, negalvokite, kad artėja pastraipa apie „tipinį prancūzišką įvaizdį“ – kaip sako pati Marie-Amelie, jos asmeninis stilius yra abstrakcijos ir kokybiško dizaino mišinys, kurį dažnai persmelkia futurizmas ar japoniški motyvai. Aktualus ir funkcionalumas – juodi deriniai atrodo nepriekaištingai nuo ankstyvo ryto iki nakties, o išraiškinga avalynė bei odiniai švarkai tarnauja kaip įsimintini akcentai.

Pagal inicialus tiesiog MAS vadinama stilistė šiandien laikoma viena įtakingiausių mados industrijos moterų. Ilgametė dizainerio Nicolas Ghesquière patarėja (tiek Balenciaga, tiek Louis Vuitton mados namuose), New York Times T Magazine mados direktorė bei žurnalo Mastermind įkūrėja šiandien konsultuoja grupę žinomų mados namų, kuria fotosesijas tarptautinėms Vogue versijoms bei randa laiko remti jaunus mados talentus.

Nors stilistės darbus seku jau kurį laiką, Instagram paskyrą atradau gan neseniai – joje Marie-Amelie dalinasi savo įkvėpimo šaltiniais (užuomina – itin daug dėmesio sulaukia archyvinės Jane Birkin bei Françoise Hardy nuotraukos), nuolatinių kelionių akimirkomis bei naujausiais kolegų darbais, kurių pirmuoju modeliu neretai pati ir tampa. Be abejo, tikrai nekliudo ir architektūriškus N. Ghesquière kūrinius paryškinanti modelio figūra, dideli užtikrinti žingsniai bei aršus žvilgsnis.

Marie-Amelie Sauvé Instagram

Nuotraukos – Le 21ème, Vogue, Tommy Ton, Instagram, FT