Jubiliejus | 10!

Įdomus faktas žvarbiam ketvirtadieniui: 2007-ųjų gruodžio 21 dieną įkurtam tinklaraščiui Spintos guru šiandien sueina lygiai dešimt metų. Kadangi tokio skaičiaus vieno nepaliksi, dar teks pridėti, jog per juos buvo parašyta beveik du tūkstančiai įrašų, o sudėjus jiems skirtą laiką išeitų maždaug pusmetis skaitymo, rašymo ir kitokio įkvėpimo gaudymo.

Taip pat tris kartus keitėsi tinklaraščio platforma, penkis – dizainas, du – elektroninio pašto adresas. Du metus rašiau anonimiškai, nes buvo gėda prisipažinti, jog tinklaraščio autorė dar paauglė – tiesa, kai suėjo 16, drąsos atsirado daugiau. Pakalbintos kelios dešimtys mados industrijos kūrėjų, o taip ir nepavykusių interviu turbūt dar dvigubai daugiau. Facebook surinkta virš 15 tūkstančių skaitytojų. Kur dar tūkstančiai laiškų ir dešimtys gigabaitų nuotraukų, atrinkinėtų kiekvienam įrašui…

Jeigu nuoširdžiai, dabar dėliodama šiuos skaičius galvoje jaučiu absoliučią tuštumą, bet pati dešimtmečio idėja verčia šypsotis. Tinklaraštį pradėjau būdama 14-os. Pavadinimą sugalvojau per keletą minučių (nenoriu kalbėti, kiek valandų paskui praleidau dėl jo ant savęs pykdama, bet kažką keisti jau turbūt per vėlu), užsiregistravau blogas.lt, pasirinkau šabloną ir viskas prasidėjo. Žinios apie madą apsiribojo Fashion TV matytomis transliacijomis ir keliais mėgstamais mados tinklaraščiais. Rodos, ne pati tvirčiausia pradžia, bet prasidėjo moksleivių žiemos atostogos, o įdomios veiklos trūko.

Persukus dešimt metų į priekį galiu pasakyti, kad Spintos guru dėka turiu galimybę prisidėti prie mados industrijos, bendrauti su įdomiausiomis jos asmenybėmis, rašyti į tikrus (!) mados leidinius bei palaikyti iniciatyvas, kurios lietuvišką madą stumia į priekį. Nors per paskutinį dešimtmetį Lietuvos madoje įvyko nemažai pokyčių, tikiu, kad įdomiausi metai tiek jai, tiek Spintos guru tinklaraščiui – dar ateityje.

Ačiū, kad skaitote!