Niujorko mados savaitė | Penkios idėjos spintai

Nagrinėti mados savaitės pristatymus, spėlioti jų temas bei įkvėpimo šaltinius įdomu, bet retkarčiais sveika sugrįžti prie pagrindų: kurios kolekcijos iš tiesų prikaustė žvilgsnį dėl drabužių bei sukėlė nenumaldomą „noriu to dabar“ jausmą? Pripažinsiu, kad stebėti visumą, klausytis muzikos ir skaityti interviu su dizaineriais padeda geriau suprasti podiumu žengiančią heroję. Tačiau tikiu, kad geriausių kolekcijų mintyse taip dekonstruoti nebūtina, nes jas pamačius iškart aišku, ko savo spintoje norėsis ateinantį sezoną.

Penkias šiandienos idėjas atradau peržiūrinėdama Niujorko mados savaitės rudeniui-žiemai 2018 kolekcijas. Tai – genialūs kasdieniai pasiūlymai, kurie iškart atneša įkvėpimo gūsį bei tikrai nereikalauja laukti kito sezono. Pradedant Alexanderio Wango manifestu biuro aprangai ir baigiant subtiliu The Row spalvų derinimu, kviečiu atrasti tai, kuo praktiškasis Niujorkas pasidalino pastarąją savaitę.

 

Tibi

Nors apie dieninį kostiumą kalbama jau keletą sezonų, mados namai Tibi šįkart pateikė nepriekaištingai išdirbtą jo formą: kiek per didelis švarkas su galimybe jį susiaurinti ties liemeniu, tiesaus kirpimo kostiuminės kelnės bei, rodos, iš futuristinio vesterno pasiskolinti aulinukai smailėjančia nosele. Prie tokio kostiumo nepamirškite derinti paprastų, bet kontrastuojančios spalvos marškinėlių, bei kiek didokos delninės.

Alexander Wang

Platininė mokėjimo kortelė, ženklu CEO puošti aksesuarai, daug juodos spalvos ir devintojo dešimtmečio power dressing nuotaika – maždaug taip būtų galima apibūdinti Alexanderio Wango kolekciją, kurią dizaineris pristatė senajame Vogue žurnalo biure tarp išlikusių darbo vietų pertvarų.

Smagu pabrėžti, kad stipriausios kolekcijos idėjos savo agresyviu moteriškumu nė kiek nenusileido podiumu žengusioms manekenėms – A. Wangas aktualia vėl pavertė trumpą juodą švarko tipo suknelę, kartu su ja pristatė klasikines juodas perregimas pėdkelnes ir pateikė itin modernų būdą, kaip tokį derinį dėvėti dieną, o ne vakare. Beje, atkreipkite dėmesį į modelių kuodus sutvirtinusias žnyples. Ir skubėkite ieškoti panašių, kol jūsų neaplenkė didžioji dalis Instagram madisčių.

Dion Lee

Niujorke savo kolekcijas pristatantis Australų mados vunderkindas Dion Lee šį sezoną parodė, kaip dera žaisti proporcijų žaidimą. Nors beveik visą jo kolekciją pavadinčiau pavyzdiniu vyriško bei moteriško prado balansu, mane ypatingai sužavėjo jo idėja kiek padidintą viršutinę aprangos dalį derinti su itin seksualia bei moteriška apatine. Geriausias D. Lee sprendimas – didžiulis tamsiai mėlynas kašmyro puspaltis ir blauzdas siekiantis juodas raukinių ar įstrižai kirptos odos sijonas. Atkreipkite dėmesį į subtilią spalvų paletę bei tinkamai parinktus ilgius, atsikartojantį pintą motyvą, dailų būdą parodyti kojas ar šiek tiek kaklo.

Sies Marjan

Iš Nyderlandų kilęs dizaineris Sander Lak šiandien vadinamas viena iš jaunųjų Niujorko mados savaitės įžymybių – užteko vos kelių sezonų, kad jo mados namai Sies Marjan sulauktų CFDA bei didžiųjų mados leidinių dėmesio, o kolekcijas apžvelgtų (bei liaupsių nenutylėtų) įtakingiausi kritikai. Naujausios jo kolekcijos leitmotyvu tapo spalva, bet mano dėmesį patraukė lengvi ir elegantiški duetai: plačios kelnės bei milžiniški marškiniai, palaidinė ir sijonas. Jeigu kasdienis kostiumas ne jums, drąsiai rinkitės tokius vienspalvius duetus, o modernumo jiems suteikite griežtesne avalyne, pusiau sukišta viršutine dalimi ir minimalistiniais papuošalais.

The Row

Šiomis dienomis dažnai svarstoma, kas taps naująja mados Phoebe Philo, kuri prieš keletą mėnesių paskelbė paliekanti Céline mados namus. Jei kiek tiksliau – kam pavyks atkreipti išrankios dirbančios klientės dėmesį, mat ji reikalauja tiek nepriekaištingos kokybės, tiek už save kalbančių ir dienai tinkančių siluetų. Ir, be abejo, yra pasiruošusi už tai sumokėti.

Tarp realiausių pretendentų į šios pirkėjos krepšelio erdvę įvardinami mados namai The Row. Ir ne veltui – jų prabangūs audiniai, itin praktiška beveik juoda paletė bei dienai skirti modeliai atrodo akivaizdus pasirinkimas. Nemažai pliusų prideda ir tai, kad šio sezono stilistika primena vieną iš Niujorko stiliaus ikonų – Carolyn Bessette Kennedy. Norite būti kaip ji? Formulė paprasta: juoda spalva, aptemptas megztukas aukštu kaklu, tiesaus kirpimo kelnės bei erdvus paltas. Namie nepalikite ir geriausios savo rankinės.

Nuotraukos Vogue Runway