Ikona dabar | Columbine Smille

Tarp priminimų, filmų rekomendacijų ir vietų, kur Vilniuje galima pavalgyti paryčiais, mano telefono užrašuose yra ir tinklaraščio temų skiltis. Joje renku ne tik interviu idėjas ar tekstų vertas įžvalgas, bet ir pasižymiu naujai atrastas asmenybes, kurių stilius bei gyvenimo būdas patraukė žvilgsnį. Stilistės, kūrėjos, meno kuratorės, rašytojos – jų vardai užrašuose atsiranda naršant Instagram, vartant žurnalus ar paklausus aštresnę akį turinčių draugių, kas jas šiandien įkvepia.

Seniau šią funkciją atlikdavo mados savaičių gatvės stiliaus galerijos, dabar – kasdienės akimirkos, darbo užkulisiai ir įkvėpimai, nugulantys Instagram profiliuose. Taip atradau ir didžiąją dalį savo naujausių mūzų. Tai moterys, kurių stilius žavi ne naujausių tendencijų interpretacijomis ar logotipais, bet atrodo realus, subtilus ir geram kadrui nereikalaujantis naujausios Loewe rankinės ar Repossi papuošalo. Kertinis šių moterų stiliaus principas – geras skonis, poreikis paprastumui ir kokybei, susiformavusi kasdienės uniformos idėja.

Švedų stilistė Columbine Smille teigia, kad jos mėgstamiausias drabužis – ne pirmą sezoną skaičiuojantis Balenciaga paltas (dar iš Nicolas Ghesquiere kurtos kolekcijos), mėgstamiausi bateliai – Celine lygiapadžiai, o daug kelionių reikalaujantis darbas spintą užpildė pagrinde tamsiais, bet itin universaliais drabužiais, atrastais švedų dizainerių salonuose.

Savo karjerą pradėjusi nuo Švedijoje kadaise populiaraus stiliaus tinklaraščio (jis jau uždarytas), dabar Columbine yra skandinaviškos mados almanachu vadinamo žurnalo Styleby mados redaktorė ir laisvai samdoma stilistė. Jos rengiamos fotosesijos – tai šiandieninės estetikos koncentratas, kuriam svorį suteikia nuotraukų fonu tampančios galerijos, dramatiški gamtos vaizdai, modeliams parenkami asketiški įvaizdžiai. Beje, kartu su kolegėmis Columbine įkūrė puslapį Space Matters, kur tinklaraščio forma dalinasi naujausiais atradimais bei asmeniniais įkvėpimais (perspėju, kad atsidarę nuorodą galite pagauti save, kad puslapis po puslapio jau praėjo gera valanda).

Naršant po stilistės pildomas erdves internete išgryninau paprastą jos stiliaus formulę: minimalus, tamsus spalvų pamatas, mažai sluoksnių, dėmesys formai, tik būtiniausios detalės bei įspūdis, kad toks įvaizdis iš tiesų skirtas visai dienai darbe. Jokio perspausto minimalizmo, pasiskolinto iš žurnalų puslapių – tik elemntarus kasdienis paprastumas.

 

Columbine tinklaraštis Space Matters
Columbine Instagram

Nuotraukos iš Instagram, Space Matters, Le21eme, Vogue, Elle, Styleby