Vaizdas | D.Efect pavasaris-vasara 2018

Kartais klasika atsiduria pačiose netikėčiausiose vietose. Pavyzdžiui, ryškioje fantazijoje, kuri primena spalvingą paradą ar net vaiko gimtadienio šventę. Būtent taip savo naujausią pavasario-vasaros kolekciją pristato lietuviško ženklo D.EFECT dizainerė Eglė Ona Žiemytė, įkvėpimą netikėtai atradusi besiruošdama dukters Kotrynos gimtadieniui.

Ryškios vėliavos, ant žemės pabirę konfeti lapeliai, didžiuliai balionai ir šio kūrybinio chaoso centre atsidūrusi D.EFECT moteris, dėvinti madingą languotą lietpaltį ar kasdienį kelnių ir marškinių derinį. Šį sezoną dizainerės E. Žiemytės mintyse klasika maišosi su sportinio stiliaus detalėmis, o žaismingi akcentai kviečia švęsti pavasarį bei vasarą.

„Fotosesijos idėja gimė rengiant mano mažosios Kotrynos gimtadienį, – pasakojo E. Žiemytė, – bežiūrėdama į sukurtą šventę pagalvojau, kad toks sukurtas dirbtinumas ir pop stiliaus estetika vėl gali būti aktualūs ir tikti net santūresnei kolekcijai.“ Kontrastingu akcentu tapo ir priderintos sportinio stiliaus detalės: futuristiniai akiniai, madingi masyvūs sportbačiai, baltos kojinės.

Dizainerė pabrėžia, kad šį pavasarį jos kūryba duoklę atidavė klasikai ir kiek atsitraukė nuo perdėm ryškių pareiškimų. Modernumas, funkcionalumas ir kokybė tapo esminiais kūrėjos prioritetais, tad siluetai tradiciniai, daug dėmesio skirta modeliams, kuriuos klientės renkasi dažniausiai.

Kolekcijos ašimi tapo drabužiai, skirti tiek darbui, tiek laisvalaikiui – įdomesnio kirpimo lietpalčiai, skirtingų ilgių švarkai, lengvi marškiniai, madingos platėjančios arba laisvai krentančios kelnės. „Norėjosi, kad drabužis nebūtų labai įnoringas – rinkausi klasikinę bazę, tačiau kiekvienam daiktui ieškojau kažkokios detalės, kuri suteiktų papildomos vertės, atskleistų D.EFECT dizaino principus, – teigė E. Žiemytė, – Dėl to vienus elementus išdidinau, kitus sumažinau, taip klasikiniam daiktui sukurdama kitonišką ir įdomų dizainą.“

Kolekcijoje mados gerbėjai atpažins ir keletą šį sezoną itin madingų bei aktualių sprendimų: sijonams ir lietpalčiams naudotą languotą audinį, nuo praėjusios vasaros sėkmingai plėtojamą džinsinio audinio temą. Taip pat daliai kolekcijos drabužių E. Žiemytė naudojo šios vasaros madingiausiu audiniu tituluojamą natūralų liną, taip pat šilką, lengvai prižiūrimą medvilnę bei viskozę. Esminėmis kolekcijos spalvomis tapo balta, raudona, smėlio ir samanų. Kai kurie drabužiai dekoruoti stilizuotu leopardo raštų motyvu, masyviais arba smulkesniais dryželiais.

Dizainas Eglė Ona Žiemytė / D.EFECT
Nuotraukos Paulius Zaborskis
Modelis Ieva Greičiūnaitė