Vyriški klasikiniai bateliai | Kokie madingi šį sezoną?

Mados pasaulyje kasmet kinta net klasika. Keičiasi klasikinių paltų siluetai, rankinių modeliai, neatpažįstamai atjaunėja net iš pažiūros beveik nekintantys kostiumai. Juk mados žavesys ir slypi mažose kasdien besikeičiančiose dalelėse, kurias dizaineriai vis siūlo naujovių ištroškusiai šių dienų publikai. Plonytis dirželis, siauresnis kaklaraištis, griežtesnės formos lagaminas, tamsesni akiniai – visi šie akimi beveik nepastebimi pokyčiai iš naujo pradžiugina viską išbandžiusias bei bent mažiausiai pakitusios detalės trokštančias mados aukas. Viena reikšmingiausių tokių detalių – klasikinių batelių lakavimas. Atrodo, jog prabangos tviskesys grįžta į madą.

Bežiūrinėdama 2009 metų rudens/2010 žiemos vyrų aprangos kolekcijų nuotraukas dažnai pastebiu mažus ir, atrodo, nereikšmingus aksesuarų ar drabužių siluetų pokyčius. Prieš keletą dienų ieškojau įkvėpimo bei pastebėjau dar vieną tokią detalę, kuri, pasirodo, užkariavo visą galybę podiumų nuo Milano iki Paryžiaus.

Keletą pastarųjų sezonų klasikiniai bateliai buvo pamiršti bei nustumti į antrą planą, o šį sezoną jų variacijos atspindėjo ne tik fotografų blykstes, bet ir naujausią tendenciją – blizgesį, prabangų spindesį, stilingą eleganciją. Taigi lakiniai batai, liaudyje vis dar pašaipiai vadinami lakierkomis bei laikomi išeiginiu apavu, pasirodė ready-to-wear kolekcijose bei puikiai derėjo ne tik prie tobulai sukirptų kostiumų, bet ir prie paprastų kasdienių derinių.

Kaip teisingai avėti tokį apavą? Visų pirma leiskite atsiskleisti batų grožiui bei atsisakykite papuošalų gausos, drabužių su ryškiais akcentais. Juk lakiniai batai ir taip tampa visos aprangos akcentu, tad kam bandyti jį užgožti? Prie tokių batelių itin tinka kasdieniškas urban įvaizdis, kurį šį sezoną itin lengva sukurti apie kaklą apsivyniojant ilgą šaliką, bei pasirenkant kiek per didelį vilnos švarką iš senelio spintos ir paprastus mėlynus džinsus. Žinoma, turint omenyje lietuvišką rudens/žiemos sezoną, tokius batelius avėti sunkoka, tačiau kodėl nepabandžius paieškoti dailių aulinukų (į juos vis dar kišamos šiek tiek siaurėjančios kelnės) su lakuotu paviršiumi?

Tiesa, reikia nepamiršti ir to, jog šiek tiek pasikeitė tokių batų noselės forma. Ji nebe smarkiai smailėjanti ir užapvalinta. Šį sezoną geriausia rinktis švelniai užapvalinto stačiakampio formos noselės batus, kurie šiek tiek smailėtų bei turėtų vos matomą pakulnę.

Taigi pateikiu Jums podiumų pavyzdžius ir linkiu sėkmės bandant pritaikyti naujausią avalynės tendenciją.

Dolce & Gabbana

Burberry

Dries Van Noten

Gucci

Jean Paul Gaultier

Louis Vuitton

Nuotraukos iš menstyle.it.

Bučkis