Vasaros 2010 reklamos | Zara

Nors šis prekinis ženklas neatspindi prabangių mados namų ir neprekiauja itin brangiais pačios aukščiausios kokybės gaminiais, jį žino turbūt kiekviena mados auka (įskaitant net ir tas, kurios gali sau leisti pirkti dizainerių kurtus apdarus), iš reklaminių nuotraukų šypsosi populiariausios mados pasaulio manekenės, o kolekcijos kvepia pačiomis šviežiausiomis podiumų tendencijomis. Žinoma, kalbu apie fast-fashion gigantę Zarą, jau seniai tapusią ne tik mano, bet daugelio kitų mados gerbėjų išsigelbėjimu, leidžiančiu atrodyti madingai už gerą kainą. Ir, po gerų dešimties minučių naujosios pavasario/vasaros kolekcijos reklaminio bukleto nagrinėjimo, aš jau tikrai žinau, kaip norėsiu atrodyti pavasarį…

Peržiūrėjus naujausią kompanijos reklaminę kampaniją jau spėjau susidaryti įspūdį, kad Zara po truputį atsikrato tiesiog paprastų kasdienių drabužių parduotuvės etiketės bei vis drąsiau eksperimentuoja su madingiausiais sezono siluetais bei audiniais ir aklai nebekopijuoja ant garsiausių mados namų podiumų pristatytų idėjų. Žinoma, kolekcijoje matome tam tikrų sezono hitų interpretacijų (odinės Celine kolekcijos idėjos, melsva Ralph Lauren klasika, nauja Chanel kaimiškų klumpių versija, kasdienai pritaikytas Lanvin kombinezonas), tačiau jos visos pateiktos ganėtinai ramioje spalvų paletėje, drabužiai pasiūti iš lengvai krintančio audinio. Atrodo, jog Zara pagaliau atrado tobulą tendencijų perteikimo bei pritaikymo kasdienai balansą.

Visą naujausią kompanijos kolekciją galėčiau suskirstyti į keturias dalis: oda, lengva klasika, karinis minimalizmas bei vasariška romantika. Kiekviena atspindi svarbiausias pavasario/vasaros 2010 tendencijas bei parodo, kaip ant podiumo matytas bei iš pažiūros sudėtingai derinamas detales įlieti į kasdienį garderobą. Nežinau kaip Jūs, tačiau aš jau pradedu koreguoti bei pildyti savąjį must-buy sąrašiuką…

Oda

Pasiūlymas: odiniai šortai aukštu liemeniu ar sijonėlis, priderintas prie vienspalvės palaidinukės, suteikia visai aprangai šiek tiek griežtumo.

Inspiracija: Celine, Chloe

Lengva klasika

Pasiūlymas: klasikiniai spalviniai kontrastai, daug šviesių audinių, minimalistiški ir detalėmis neperkrauti modeliai, įvairios marškinių variacijos.

Inspiracija: Tommy Hilfger, Ralph Lauren, YSL, Celine

Karinis minimalizmas

Pasiūlymas: chaki bei kakaviniai atspalviai, glamžytas audinys, lietpalčio siluetas, odiniai aksesuarai, kontrastingi siluetai (laisva palaidinė-siauros kelnės), tomboy tendencija.

Inspiracija: Burberry, Chloe

Vasariška romantika

Pasiūlymas: klasikinių detalių derinimas su vasaros klasika (šortukai, basutės), vasarą kaime primenantis stilius, patogumas, lengvumas, užbaigtas griežta ir gan masyvia avalyne.

Inspiracija: Lanvin, Chanel, Stella Mccartney

Nuotraukos Zara

Bučkis