Vogue Paris birželis/liepa 2010

Nors šiandien tik pirmoji kalendorinės vasaros diena ir saulė šiluma dar nelepina, mados industrija jau gyvena atostoginėmis ir saulėtomis nuotaikomis. Garsiausi mados leidiniai savo viršelius ir puslapius puošia gėlėtomis suknelėmis bei džinsiniais šortais vilkinčiomis ilgakojėmis su šiaudais plaukuose, redaktoriai ir stilistai bent kelioms savaitėms pabėga nuo miesto šurmulio ir džiaugiasi trumpomis vasaros atostogomis. Turbūt panašiu poilsiu šiuo metu mėgaujasi ir Vogue Paris komanda, išleidusi naują birželio/liepos mėnesių numerį su viršelį padabinusia Kate Moss. Jūros mėlis, kontrastuojantis su balta spalva, tarsi undinė susirangiusi Kate, primenanti šį sezoną taip gausiai kopijuojamą Brigitte Bardot… Nors lietuviška vasara ir vėluoja, bent peržvelgti, kaip idiliškai Prancūzijos Rivjeroje atostogas leidžia stilingieji paryžiečiai, tikrai malonu.

Viršelis

Modelis Kate Moss | Fotografas Mario Sorrenti

Et Dieu créa le soleil

Modelis Kate Moss | Fotografas Mario Sorrenti | Stilius Emmanuelle Alt

Ir Dievas sukūrė saulę… Prie tokio romantiško bei simboliško viršelio fotosesijos pavadinimo turbūt reikėtų pridėti ir antrą dalį: „…bei tikrą paplūdimio sireną Kate Moss.“ Tikra šeštojo dešimtmečio deive tapusi britė nuotraukose demonstruoja ne tik dailų įdegį, bet ir madingiausius sezono maudymosi kostiumėlius, įkvėptus retro stiliaus tendencijos.

L’heure bleue

Modelis Isabeli Fontana | Fotografas Michael Jansson | Stilius Anastasia Barbieri

Tikra šių dienų Odisėjo istorija: narai, privilioti nežemiškos ir tarsi iš jūros bangų plaukusios gražuolės, lipa į uolėtus krantus, o ji, beširdė ir šalta it vandenyno dugne nuskendę akmenys, negailestingai priverčia juos pamiršti šeimas, namus, gimtinę… Žinoma, gal mano interpretacija gal kiek per daug vaizdinga, tačiau įstabiam brazilės Isabeli Fontana ir jos dėvimų jūros mėlio apdarų grožiui apsakyti išties būtų sunku parinkti paprastus nevaizdingus epitetus. Tiesiog tikra pakrantės deivė.

Collection privée

Modeliai Freja Beha Erichsen ir Lara Stone | Fotografas Terry Richardson | Stilius Carine Roitfeld

Itin privatu. Tik pro skandalais pagarsėjusio mados fotografo Terry Richardson objektyvą stebėtas ir subtilia erotika bei prabanga dvelkiantis pristatymas negali nesužavėti savita atmosfera, tik šio fotografo darbams būdinga tradicine „models as Terry“ poza su plačia šypsena ir vienoje nuotraukoje susipinančiu tomboy stiliumi ir begaliniu moteriškumu. Tokius įdomius kontrastus dar labiau paryškina itin netikėtas modelių duetas – neseniai ištekėjusi ir mados industrijos sekso simboliu vadinama Lara Stone ir androginiškų bruožų danė Freja Beha Erichsen.

Coup de foudre

Modelis Ciara | Fotografai Mert Alas ir Marcus Piggott | Stilius Riccardo Tisci

Nors bandymai sujungti haute couture ir pramogų pasaulį dažniausia baigiasi fiasko, šįkart Vogue Paris komanda nustebino kiek fetišistine nespalvota aukštosios mados fotosesija su JAV atlikėja Ciara, naująja savo mūza ją įvardijančiu dizaineriu Riccardo Tisci ir Givenchy mados namų aukštosios mados apdarais. Įdomūs kontrastai, įtempta nuotraukų nuotaika, paslaptingai žvelgianti Ciara… Savotiška intriga, ar ne?

Girl meets boy

Modelis Raquel Zimmermann | Fotografas David Sims | Stilius Emmanuelle Alt

Pasirodo, kad praeitą vasaros sezoną mados aukų spintas užgrobęs tomboy stilius niekur nedingo. Tiesiog geniali leidinio stilistė Emmanuelle Alt sugebėjo jį pateikti taip, kad net pernai naudoti aprangos elementai vėl taptų geidžiamais ir įdomiais. Ji drąsiai derino kiek didokas odines striukes, į nutrintus džinsus sukištus marškinius, žaismingai atrodančius kaklaraiščius ir petnešas bei taip išgavo šį tą naujo, nematyto ir puikiai tinkamo tingioms vėsioms vasaros dienoms.

Beaute – Particules élémentaires

Modelis Iselin Steiro | Fotografas Tyen | Stilius Emmanuelle Alt

Pirmoji grožio skilties Beaute fotosesija su modeliu Iselin Steiro nustebino ne tik įspūdingais Christian Dior ar Maison Martin Margiela aksesuarais, bet ir ryškiomis, energingomis nuotraukomis, įdomiomis idėjomis bei dėmesio vertais pasiūlymais. Pasak Vogue Paris grožio meistrų, fotosesiją pavadinusių „Elementariosios dalelės“, šį vasaros sezoną makiažas turi spindėti ryškiomis šiltomis spalvomis, sodriais atspalviais paryškinti gražiausius veido bruožus (ryškiai rožiniai skaistalai, raudonos lūpos, sodrių spalvų šešėliai). Tiesa, veido odos spalva turėtų išlikti natūrali ir matinė, tad siūloma naudoti birią ir pigmentą tobulai atitinkančią pudrą.

Beaute – Au zenith

Modelis Catherine McNeil | Fotografai Claudia Knoepfel ir Stefan Indlekofer | Stilius Veronique Didry

Žinoma, vasara turbūt neįsivaizduojama be bronzinės įdegusios odos, poilsio paplūdimyje, tad antroji skilties fotosesija skirta būtent spalvų derinimui prie dailiai įrudusios odos spalvos, odos ir plaukų priežiūrai. Fotosesijoje puikiu įdegiu žavinti australė Catherine McNeil pasirodo ne tik raudonai dažytais plaukais, bet ir priderintu raudonu lūpdažiu, paskui išmainomu į kiek blankesnę ir dienai tinkamą natūralią spalvą.

Zoom

Modeliai Constance Joblonski, Karmen Pedaru ir Elena Melnik | Fotografai Claudia Knoepfel ir Stefan Indlekofer | Stilius Veronique Didry

Aksesuarų skiltyje Zoom – madingiausios vasaros sezono rankinės. Stilistė Veronique Didry siūlo tris įdomius variantus: 1. pačioms drąsiausioms – plastikas. Milano mados kūrėjos Miuccios Prados grąžinta ant podiumo, ši medžiaga vėl vers mados aukas itin atidžiai peržiūrėti rankinės turinį, staiga tampantį vos ne vieša paslaptimi; 2. raudona spalva. Nors raudoni aksesuarai dažnai siejami su noru patraukti dėmesį bei beskonybe, klasikinio stiliaus modelio raudona rankinė vasariškai blankius derinius tik pagyvins; 3. pats patogiausias ir daugumai merginų priimtinas variantas – didelė neutralių atspalvių rankinė, į kurią šiltąjį sezoną tilps tiek akiniai nuo saulės, tiek naujausias žurnalas, tiek apsauginis kremas.

Bijoux – Dans le cou

Modelis Constance Jablonski | Fotografai Claudia Knoepfel ir Stefan Indlekofer | Stilius Veronique Didry

Kaklas kaklas ir dar kartą kaklas! Papuošalų skilties Bijoux fotosesija šiltąjį sezoną pasitikti ragina nebe su pernai išpopuliarėjusiomis didžiulėmis apyrankėmis, bet ilgais, įdomių formų ir spalvų kaklo papuošalais.

En Vogue – Country club

Modelis Caroline Brasch Nielsen | Fotografai Claudia Knoepfel ir Stefan Indlekofer | Stilius Veronique Didry

Šiek tiek įkvėpimo iš senų gerų vesternų, šiek tiek aštuntojo dešimtmečio elementų, šiek tiek vasariško bohemiškumo ir štai turime tobulą šiltojo sezono stiliaus eliksyrą – įdomų, jaunatvišką ir retro stiliumi alsuojantį laukinių laukinių Vakarų įvaizdį. Ko reikės jam susikurti? Tėčio spintoje rastos skrybėlės, plataus apsiausto ir sendintos odos rankinės – šiais pagrindiniais elementais „pagardinti“ paprasčiausi vasariniai deriniai iškart įgaus naują kvėpavimą.

Les lauréats

Modeliai Barbara Palvin, Hannah Holman ir Imogen Newton | Fotografas Alasdair McLellan

Jaunųjų talentų konkurso laimėtojų – Hakaan, Calla, Francesco Scognamilio, Mark Fast, Bouchra Jarrar, Alexandre Vouthier – darbų pristatymas. Turiu pabrėžti, jog kai kurių darbus jau matėme Londono mados savaitės metu, o Francesco Scognamilio gali pasigirti viena industrijoje itin įtakinga gerbėja – Anna Dello Russo.

Nuotraukos TFS

Bučkis