Ką dėvi stilistai? | Natalia Alaverdian

Nors apie šią stilistę mados gerbėjai žino dar labai nedaug, mados pasaulis jau spėjo susižavėti smulkios ir dėl baroko stiliaus pamiršusios merginos darbais. Natalia Alaverdian, rusų mados ir gyvenimo būdo leidinio Harper’s Bazaar stilistė, jau turėjo progą aprengti burleskos šokėją Ditą Von Teese dizainerio Christiano Lacroix aukštosios mados suknele – Dievo motinos apdaru, Millą Jovovich papuošti Johno Galliano kūriniais ir surengti provokuojančią fotosesiją Christian Dior mados namuose Paryžiuje. Visų jos darbų sąrašas – tikrai įspūdingas, tačiau pati stilistė mados savaičių metu aplinkinius žavi ne ką mažiau nei savo talentu žurnale. Iš gatvės stiliaus fotografo Scotto Schumano (The Sartorialist) sulaukusi daugybės komplimentų bei jo pavadinta „naująja Giovanna Battaglia“, N.Alarvedian tampa puikiu tiek stiliaus, tiek profesionalumo pavyzdžiu, ir įrodo, kad Rusijos mados pasaulyje be Miroslavos Dumos ar Vikos Gazinskayos dar tikrai yra dėmesio vertų, perspektyvių naujų veidų.

Natalios stilių tiksliausia būtų apibūdinti kaip bohemišką su subtilios elegancijos ir paaugliško žaismingumo prieskoniu. Ne tik dėl veido bruožų panašumo su G.Battaglia lyginama mergina neretai primena ir italės stilių – mėgsta „spalvų blokavimą“ (color blocking), įspūdingus aksesuarus, ganėtinai minimalistiškus drabužių modelius. Tačiau kiekviename N.Alaverdian derinyje nesunku įžvelgti ir savitą sugebėjimą labai lengvai derinti ir varijuoti aksesuarais bei puošniomis detalėmis. Šviesią nėriniuotą Dolce & Gabbana suknelę ji sugriežtino karišku švarkeliu, lengvai krintantį baltą apdarą – kailiniu bolero. Vienas įspūdingiausių ir žinomiausių N.Alaverian pasirinkimų buvo juoda metalu puošta Stellos McCartney suknelė, kuri, pasak drabužį bandžiusių pasimatuoti mados gerbėjų, yra itin sunki, o kaip ją dėvint įmanoma patogiai atsisėsti, išvis paslaptis…

Stilistė neabejinga ir kontrastingų audinių derinimui, itin mėgsta džinsą, kartas nuo karto pasipuošia kailiniu apdaru, kartu dėvi ir sunkų vilnonį paltą, ir lengvą trapią medvilnės suknelę. Itin mėgstamas Natalios drabužis – džinsiniai šortai, jos spintoje netrūksta bohemiškų retro stiliaus rankinių, diržų, masyvių batų. Vienas didžiausių jos išvaizdos privalumų yra coliukės figūra ir švelnūs, mieli veido bruožai, tad kiekvienas derinys su platėjančiu sijonu ją paverčia vos ne mokine paaugle, o sunkesni, masyvesni apdarai sukuria įdomų kontrastą.

Prisipažinsiu, jog iš tiesų visų pirma susipažinau ne su pačios Natalios asmeniniu stiliumi, bet puikiais jos darbų pavyzdžiais Rusijos Harper’s Bazaar leidinyje, kur ji dirba stiliste ir kuria pagrindines leidinio fotosesijas. Manau, jog galima teigti, kad N.Alaverdian asmeninis bruožas išties ganėtinai ryškus. Merginos kurtuose deriniuose visada atsispindi baroko laikotarpio dvasia, itin sodrios spalvos, paryškinamos įspūdingos paties drabužio detalės. Stilistė mėgsta Dolce & Gabbana kūrinius, Jean Paul Gaultier siluetus, nors drąsiai naudoja bet kurių žinomų mados namų drabužius ir nustebina nuotraukose visiškai naujai parodydama ir taip ryškiu charakteriu pasižyminčius dizainerių kurtus apdarus. Nesunku pastebėti, jog Natalią itin žavi haute couture menas, tad, tik pasitaikius galimybei, ji fotosesijoje būtinai pasirinks Johno Galliano ir J.P. Gaultier kurtas teatrališkas sukneles.

Nuotraukos TFS

Bučis