Ruduo-žiema 2013 | Geriausios aksesuarų kolekcijos

Jau ne kartą teko rašyti apie tai, kad šiandien mados namų gaunamą pelną dažniausiai lemia ne „ready-to-wear“ drabužių, o aksesuarų pardavimai. Vis garsiau ir dažniau kalbama, kad garsaus kūrėjo drabužį (jeigu kalbame ne apie drabužinės pagrindus) neretai pavyksta apsirengti tik vieną ar du kartus, o kokybiški geros odos bateliai, puiki rankinė ar įdomesnis papuošalas gali tapti išskirtiniu stiliaus akcentu bei ištikimu kasdieniu palydovu. Suvokimas, kad aksesuarai tampa neabejotinai svarbiausia prabangos preke, mados kūrėjai kiekvieną sezoną jiems skiria vis daugiau dėmesio – pasiūlomos neregėtos medžiagos, modernesnės formos, sezono hitais tapusios spalvos. Atrinkdama dešimt įdomiausių rudens-žiemos sezono aksesuarų kolekcijų atkreipiau dėmesį į tai, kad šį sezoną siūloma itin daug elegantiškų ilgaaulių aukštakulnių, taip pat, atrodo, išpopuliarėjo talpios praktiškos rankinės, margintos daugeliui jau žinomais, klasika tapusiais raštais. Rodos, beprotiškos platformos ir neįtikėtinai prabangios delninukės – jau praeitis. Galbūt kitą sezoną tuo susidomės net Tomas Fordas…

ALEXANDER WANG

Pilkas minimalizmas ir itin įdomios faktūros – A. Wango stiprioji pusė. Tiesios, aiškios formos, egzotiškos odos ir minimalistinė spalvų paletė puikiai atitinka asmeninį dizainerio braižą.

ALTUZARRA

Dar vienoje Niujorko talento kolekcijoje vyravo juodai balti tonai. Vis tik didžiausią įspūdį Josepho Altuzarros pristatymas paliko dėl puikių kailinių „bokso“ pirštinių ir griežtos avalynės.

BALENCIAGA

Debiutinėje Alexanderio Wango kolekcijoje „Balenciaga“ mados namams buvo galima išvysti, kaip atrodo šiek tiek Paryžiaus oro įkvėpęs dizainerio minimalizmas. Tiesa, vis tik išlaikyta tradicija audiniams suteikti įdomų atspalvį – oda buvo marginama marmuro raštu, taip pat dekoruojama metalu.

CELINE

„Market chic“ – manau, būtent toks pavadinimas neblogai tiktų šiai Phoebe Philo kurtai kolekcijai. Veltiniai aukštakulniai ir senus pirkinių krepšius primenančios rankinės šypseną sukėlė ne vienam mados žurnalistui.

CHANEL

Šioje Karlo Lagerfeldo kolekcijoje „Chanel“ mados namų klasika buvo pritaikyta jaunai, spalvas ir įvairių ilgių dermę mėgstančiai merginai. Tai atsispindėjo ir aksesuaruose – klasikinis tvidas įgavo naujų spalvų ir buvo drąsiai derintas su metalu bei plastiku.

DOLCE & GABBANA

Nors religiniai motyvai madoje nuolat sukelia nemažai diskusijų, „Dolce & Gabbana“ mozaikos, atkartojančios Sicilijos bažnytėlėse matytus vaizdinius, pagyvino pabodusį mados namų stilių.

LANVIN

Jokių itin įdomių aukštakulnių, jokių pernelyg blizgių detalių – visas „Lanvin“ pristatymo svečių dėmesys krypo ne į avalynę ar rankines, bet į dailius kaklo papuošalus, ant kurių aukso raidėmis išsiraitė žodžiai „Help“, „Love“, „Cool“.

MARNI

Visuomet mėgau „Marni“ mados namus dėl kitokio požiūrio į prabangą – daugiau spalvų, daugiau meniškų akcentų, daugiau idėjos grynumo. Nors šie aksesuarai nėra itin ryškūs ar spalvingi, kaip įprasta, mane sužavėjo subtilus odos bei aukso derinys, kuris neatrodo agresyviai ar vulgariai.

STELLA MCCARTNEY

Stellos McCartney kolekcijoje, pristatytoje Paryžiaus mados savaitės metu, irgi buvo galima išvysti jau minėtą turgaus krepšio raštą. Jei tiksliau – gerokai prabangesnę jo versiją. Vis tik dizainerės pristatymo metu žvilgsnis krypo ir į medines kampuotas delninukes, taip pat į nuostabius dirbtinės odos aukštakulnius kontrastingos spalvos noselėmis.

TOM FORD

Antiminimalistinė Tomo Fordo kolekcija reikalavo ir lygiai tokių pat ryškių aksesuarų. Ir dizaineris nenuvylė – modeliai avėjo įspūdingo ryškumo gausiai siuvinėtus ilgaaulius, rankose nešėsi smulkiai siuvinėtas delninukes su žiedo formos rankena (šią idėją išpopuliarino Alexanderis McQueenas).

Koliažų nuotraukos iš style.com

Bučkis