Vaizdas | Pirmasis Numéro Berlin bandymas

Berlynas man visada buvo viena įdomiausių urbanistinių Europos legendų. Miestas, apie kurį sklando tūkstančiai istorijų, bet įsitikinti norisi kiekviena. Vieta, kur visam likusiam žemynui madą diktuoja ne ateitis, o praeities maišto simboliai. Priešingai nei kitos sostinės, Berlynas atrodo keistai artimas – galbūt dėl kultūrinių elementų ar nostalgijos dešimtajam dešimtmečiui, gal ir dėl išskirtinio progresyvaus statuso dizaino sferoje.

Dėl to itin įdomu išvysti naują leidinį, dedikuotą būtent savitai Berlyno estetikai, kuri keletą pastarųjų sezonų matoma ne tik šio miesto gatvėse. Apie Berlyną kalba avangardinės mados kūrėjai, fotosesijoms jį pasirenka fotografai, o stilistai įkvėpimo ieško miesto klubuose, gatvėse, išskirtinai menui dedikuotose brutalistinėse erdvėse. Numéro Berlin – tai organiškas šios idėjos tęsinys, kuriamas tų, kurie Berlyną pažįsta iš arčiau.

Nors debiutinis žurnalo numeris turi net šešis skirtingus teminius viršelius bei fotosesijas, pirmai pažinčiai pasirinkau bene stipriausią numerio darbą su modeliu Lisa Helene Kramer. Ir tikrai ne dėl Balenciaga ar Vetements mados namų drabužių, į 2016-ųjų kolektyvinę atmintį įsirėžusių smarkiau nei bet kuris kitas mados reiškinys. Ne – dėl bendro vizualaus įspūdžio, kurį sukuria devintojo dešimtmečio pabaigos (ar prisimenate vokiškus kriminalų serialus bei žurnalą Burda?) ir intelektualios provokacijos duetas.

 

Numéro Berlin #1 lapkritis 2016

Fotografas Ronald Dick | Stilius Tabassom Charaf | Modelis Lisa Helene Kramer

 

 

 

 

 

 

 

 

Nuotraukos the Fashion Spot

X