Tiesiogiai iš Londono | Burberry vasaris 2018

Kai 2017-ųjų pabaigoje Christopheris Bailey pranešė, jog po 17 metų Burberry mados namuose jam atėjo laikas palikti vyriausiojo dizainerio postą bei pažiūrėti, kokie iššūkiai laukia toliau. Net jeigu Ch. Bailey naujiena nesukėlė tokios nuomonių audros kiek Phoebe Philo išėjimas iš Céline (jau žinoma, kad ją pakeis Hedi Slimane), turiu pripažinti, jog man ši naujiena iš tiesų reiškė eros pabaigą.

Drąsus Ch. Bailey požiūris Burberry iš britiškos kultūros paveldo obejekto pavertė digital-first ženklu. Šiandien Burberry iš visų didžiųjų mados namų plačiausiai taiko technologines inovacijas ir diktuoja tendencijas ne tik madoje, bet ir klientų aptarnavimo, produkto personalizacijos sferose. Ką jau kalbėti apie industriją sudrebinusį see now buy now modelį, kuris prekybos ciklą perstūmė pusmečiu kliento naudai ir drabužį leido įsigyti modeliui dar nespėjus nulipti nuo podiumo.

Šiandien, vasario 17 dieną 19 valandą, kviečiu tiesiogiai stebėti paskutinį Ch. Bailey pristatymą Burberry mados namams. Atsisveikinimas itin simboliškas, mat viena iš pagrindinių šou temų tampa pagalba LGBTQ+ bendruomenėms, o klasikinį Burberry langelių raštą papildo vaivorykštės motyvas. Ilgą laiką rėmęs didžiausias LGBTQ+ jaunimui skirtas organizacijas ir Burberry vardu steigęs stipendijas bei mentorystės programas, Ch. Bailey atsisveikina tikėdamasis ne plojimų, bet palikti prasmingą pėdsaką.

 

Burberry tiesiogiai iš Londono:
vasario 17 d. 19 val. Lietuvos laiku