Resort 2010 | Balenciaga, Lanvin, Chloe, Celine, Michael Kors

Šiandien pristatau dar penkias resort 2010 sezono kolekcijas ir manau, jog tai jau bus vienos iš paskutiniųjų. O gaila, nes šis resort sezonas man išties patinka savo puikiais praktiškais drabužiais, kurių dalis galėtų atsidurti ir ant pret-a-porter podiumų, nes idėjų dizaineriams šįkart netrūko.

Lanvin

P.S. Pridėjau daugiau Balenciaga bei Lanvin nuotraukų

Balenciaga

Vieni iš mano mėgstamiausių mados namų mane vėl maloniai nustebino puikia kolekcija. Mados namų kūrybos direktorius Nicolas Ghesquiere šįkart prisiminė nuostabius ir sudėtingai formuojamus couture audinius, naudotus paties Cristobal Balenciaga, tad kolekcijoje netrūko ir išpūstų formų švarkelių, ir futuristiškai atrodančių kelnių. Žodžiu, Ghesquiere ir toliau mėgaujasi savo sėkmės formule pavadinimu „Futurizmas plius Balenciaga klasika“.

Lanvin

Ar tropikai gali būti suderinami su paryžietiška elegancija? Lanvin mados namų dizaineris Alber Elbaz atsakytų, jog gali. Tą įrodo ir naujausia jo kolekcija, kurioje pinasi egzotiškos spalvos, blizgios medžiagos, perlai bei nuostabios medžiagų klostės. Tačiau negalėčiau šios kolekcijos vertinti tik teigiamai, nes man šis meniškas chaosas neatrodo labai dėvimas, o Lanvin mados namai juk garsėja lengvai į drabužinę įsiliejančiais kūriniais.

Chloe

Myliu visas naujas dizainerės Hannah McGibbon kurtas kolekcijas, tačiau paskutinė resort 2010 manęs tikrai nesužavėjo, tad su malonumu ją perleisčiau savo močiutei.

Celine

Ši Celine kolekcija buvo bene laukiamiausia iš visų resort kolekcijų. Kodėl? Į mados pasaulį grįžta Chloe mados namus prikėlusi ir staiga sužibėjusi dizainerė Pheobe Philo. Ji visad garsėjo laisvu, mergaitišku ir žavingu stiliumi, tad ir naujoji jos kolekcija tokia, tik kad dabar ta mergina šiek tiek suaugo, kaip surimtėjo ir pati Pheobe, kelerius metus besirūpindama šeima. Pati kolekcija gan tamsi, labai aštri, gal net kiek agresyvoka, tačiau tas švelnus meilumo prieskonis dar liko.

Michael Kors

Azija, disco era, naktinis gyvenimas ir atostogos. Būtent taip būtų galima apibūdinti naujausią dizainerio Michael Kors kolekciją, kurioje susipina egzotika ir miesto blizgesys. Galiu drąsiai teigti, jog šie drabužiai yra tikriausias ir geriausias resort kolekcijų pavyzdys, nes būtent tokius madingus, paprastus bei patogius drabužius norėtųsi imti skrendant atostogauti į Karibus ar plaukiant kruiziniu laivu.

Nuotraukos iš style.com

Bučkis