Vyrų mados savaitė vasarai 2010 | Dolce & Gabbana, Burberry, Costume National, Missoni

Štai ir prasidėjo lauktoji Milano vyrų mados savaitė vasarai 2010. Jums pristatau pirmuosius šiandienos šou: Dolce & Gabbana, Burberry, Costume National, Missoni.

Dolce & Gabbana (daylife nuotrauka)

Dolce & Gabbana

Sicilija, žavūs jos vyrai, visagalis prabangos troškimas. Štai kaip savo kolekciją apibūdino patys dizaineriai išleistame pranešime spaudai. Taip, prabangos šioje kolekcijoje tikrai netrūko, tačiau jos išreiškimas daug kam kėlė nuostabą – viskas buvo padengta blizgučiais! Kostiumai, kelnės, palaidinės, marškiniai… Blizgesys išties suteikė šiek tiek prabangos. Tačiau tai buvo tik dalis kolekcijos. Kitą vasarą italų dueto vyras ne tik puošis, bet ir norės poilsio, tad bene visoje pristatymo pradžioje galėjome matyti daug šviesių sportinio stiliaus derinių, laisvų prasagstytų marškinių, laisvalaikio kostiumų, apdribusių megztinių. Ach, tie žavūs Sicilijos vyrukai…

Burberry

Orai. Taip paprastai dizaineris Christopher Bailey pasakė apie savo naujausią kolekciją. Ir išties – juk nuo lietpalčių savo mados imperiją pradėjusi kurti kompanija išties turėtų koncentruotis į tai, ką lietingu Londono oru norėtų vilkėti jų klientas. Kitam pavasariui bei vasarai dizaineris siūlo rinktis spalvingus lietpalčius, žavingą monochrome spalvų paletę, dailų drabužių sluoksniavimą (palaidinukė, marškiniai, megztukas, švarkas, lietpaltis) bei nuostabias odines vyriškas rankines, kurios puikiai papildė kiekvieną aprangos komplektą.

Costume National

Šiek tiek militaristikos, truputis oficialumo bei gausybė berniukiško žavesio puikiai susimaišė naujausioje mados namų kolekcijoje, kurioje vyravo pilki asfalto atspalviai, kostiuminės detalės, žavingai paraitotos švarkų rankovės bei minkštos natūralios medžiagos. Kažką tokio tikrai rinksis paprastas, bet stilingas milanietis.

Missoni

Legendiniai mezginiais garsėjantys mados namai ir toliau tęsia savo misiją. Šį sezoną jų vyras atsigręžė į gamtą, laisvę, tikrąsias vertybes. Kolekcijoje vyravo švelnios smėlio, jūros mėlio, chaki, balintos kavos bei pilka spalvos, labai laisvi siluetai, truputį paraitotos medvilnės/lino kelnės, plonyčiai smulkiais raštais marginti megztukai, neutralių spalvų lietpalčiai. Grįžo tikrasis miesto romantikas, ar ne?

Nuotraukos iš menstyle.it.

Bučkis