Vyrų mados savaitė vasarai 2010 | Givenchy, CDG, Issey Miyake, John Galliano, Raf Simons, Dries Van Noten

Jei Milano šou dar gražiai pasiskirstydavo, tai Paryžiuje visi pagrindiniai pristatymai yra sukišti į vieną dieną, tad man tenka apžvelginėti po 6-7 kolekcijas. Tačiau visi vakardienos šou iš tiesų verti dėmesio, nes atrodo, kad Paryžius kolekcijų stiprumu sparčiai vejasi savo itališkąją atmainą.

Givenchy (TFS nuotrauka)

Givenchy

Dizaineris Riccardo Tisci šią kolekciją skyrė (ir kūrė) būtent Michaelui Jacksonui ir jo superturui O2 arenoje Londone, tačiau išėjo taip, jog drabužiai liks tiesiog kaip gražus Anapilin išėjusio dainininko pagerbimas.  Apie pačią kolekciją dizaineris sakė, jog ji yra Latino Boy Goes to Morocco (men.style.com apžvalgininkas Tim Blanks labai taikliai pastebėjo, jog italo Tisci temos visad būna Latino Boy Goes somewhere). Kolekcijoje buvo daug juoda-balta kontrastų, auksinių žvaigždučių aplikacijų, finale netikėtai pasirodė ir raudona langučių medžiaga, kurią dizaineris irgi pagyvino auksu. Patys siluetai buvo itin patogūs, gal net kiek atletiški, tačiau, žinoma, elegantiški. Mano meilė Givenchy mados namams po šios kolekcijos tik sustiprėjo.

Comme des Garcons

Anarchija, kontrastai tarp Rytų ir Vakarų, ryškios saldainių spalvos. Atrodo, jog dizainerė Rei Kawakubo ne tik pasivijo, bet ir aplenkė savo moterų liniją, nes vyriškoji kiekvieną sezoną ne tik stebina, bet ir parodo tokį reginį, kad akyse marga. Šįkart ji ryškias spalvas derino su švelniais pilkais atspalviais, kiekvieną derinį užbaigdavo klasikiniais baltais marškiniais, aprangos akcentu tapdavo ryški avalynė.

Issey Miyake

Preciziškas pasiuvimas, nugludintos linijos bei prie tobulo mizimalizmo priderintos nacionalinės turkiškos detalės. Mados namai šįsyk nebijojo panaudoti daugiau spalvų, rinkosi laisvus siluetus bei ant podiumo parodė… turbaną.

John Galliano

Gal čia tik sutapimas, tačiau iš Gibraltaro kilęs dizaineris irgi pristatė turbanus, nors jo šou tema ir buvo Napoleonas ir jo kelionės. Pristatymas buvo surengtas apleistame ir grafičiais puoštame Paryžiaus baseine, kur ant podiumo žygiavo patys įvairiausi herojai. Iš liesų ir pabalusių modelių Galliano sulipdė prancūzų karius, graikus, arabus… Tačiau tai nebuvo tik kostiumų šou. Nors kartą dizaineris pristatė kažką tokio, ką išties įmanoma dėvėti: laisvas kelnes, daug smėlio spalvos derinių, safario stiliaus švarkus, juodus marškinius.

Raf Simons

Dar viena nuostabi Raf Simons kolekcija. Dizaineris neslepia, jog taikosi į high-fashion viršūnes lipantį vyrą, kuris nori madingo, puikiai pasiūto klasikinio kostiumo, kuriuo galėtų laisvai žaisti ir derinti netikėčiausias detales. Tie kostiumai buvo siuvami iš klasikinių tamsių spalvų, kelnės – tiesaus kirpimo, tačiau viskas buvo pagyvinta suveržtu liemeniu, odiniais paltais bei striukėmis, laisvais pastelinių spalvų marškiniais.

Dries Van Noten

Šįkart dizainerį gelbėjo sėkmingi netikėtumai. Tai jo šou vietoje pradėjo lyti (tai suteikė dramatiškumo), tai jis nusprendė muziką (Black Eyed Peas Boom Boom Pow) leisti iš mobiliosios diskotekos. Ir taip pavyko iš gauti norimą kontrastingą efektą, nes jau pakvietimuose buvo parašyta Tokyo meets Calcutta, o tai reiškia, jog moderniosios technologijos susipins su paprastumu bei kuklumu. Ir išties tobulai pasiūti švarkai bei paltai puikiai tiko prie lengvų margų šilkinių kelnių, o griežtos formalios spalvos padėjo atsiskleisti ryškioms.

Nuotraukos iš menstyle.it.

Bučkis