Vyrų mados savaitė vasarai 2010 | Dior Homme, Lanvin, Paul Smith

Štai ir paskutinis straipsnis apie Paryžiaus madų savaitę, greitai jau darysiu apžvalgą. Visa šita savaitė, kai buvo pristatomos Paryžiaus bei Milano dizainerių kolekcijos, man prabėgo itin greitai, nes įdomu kasdien sulaukti profesionalių apžvalgų, twitteryje gyvai komentuojamų šou bei, žinoma, bloggerių nuotraukų kartu su modeliais. Dabar – paskutiniai trys šou iš Paryžiaus: Dior Homme, Lanvin ir Paul Smith.

Dior Homme (daylife nuotrauka)

Dior Homme

Jau du metus belgas mados namų vyriškosios linijos dizaineris Kris Van Assche kankinosi su Dior simboliu tapusiu klasikiniu kostiumu ir šįkart jam pagaliau pavyko su juo susitvarkyti – kostiumai buvo nuostabūs. Na, jei ne kostiumai, tai bent jų interpretacijos.

Vasaros sezonui Assche siūlo naujo modelio kelnes. Jos trumpokos, siaurėjančios, tačiau itin patogios bei laisvos. Nepamirštami ir klasikiniai lietpalčiais, dėvimi ant japoniškos medvilnės marškinėlių. Koloritas buvo kuklus kaip visada, vyravo tik juoda bei kelios šviesios spalvos. Žodžiu, dizaineris klasikai suteikė naują atspalvį, į ją įliejo šiek tiek gatvės mados detalių, modernumo, drąsos.

Lanvin

Na kaip gi Paryžius be žaviojo Alber Elbaz bei jo vyriškosios linijos padėjėjo Lucas Ossendrijver? Taip, Lanvin mados namų pristatymas vėl tapo visos savaitės svarbiausiu reginiu ir nuteikė kaip niekad optimistiškai.

Vasaros sezoną Lanvin vyras bus tikras individualistas. Jis nebijos pasiskolinti kelių moteriško garderobo detalių (rinksis šilką, tvidą, satiną), pridės retro akcentą (kolekcijoje modeliams buvo paišomi dailūs prancūziški ūsiukai) ir žengs į gatvę. Drabužiai buvo baklažanų, jūros mėlio, pilkos spalvų, vidutiniškai prigludę, itin paprastų siluetų. Paprasta ir dailu.

Paul Smith

Šiek tiek sporto, šiek tiek atostogų ir ant podiumo mes pamatėme sportinio stiliaus įkvėptą, tačiau labai lengvą bei atsipalaiduoti leidžiančią kolekciją.

Kostiumai, kurie sudarė kolekcijos pagrindą, buvo siuvami iš blizgios pilkos medžiagos, kurią pagyvino sportinės detalė: užtrauktukai, siūlės. Paprasta ir labai dėvima, ne?

Nuotraukos iš menstyle.it.

Bučkis