Resort 2010 | Chloe, Pucci, Viktor & Rolf

Na štai, per mados savaites nebeliko laiko apžvelgti paskutinėms resort 2010 sezono kolekcijoms, kurias, beje, labai mėgstu dėl lengvų siluetų, vaiskių spalvų ir paprastų drabužių derinimo idėjų. Šiandien Jums pristatau Chloe, Emilio Pucci ir Viktor & Rolf kolekcijas.

Chloe

Kelias nuotraukas iš šios kolekcijos rodžiau jau seniau ir likau labai nusivylusi, tačiau pamačius pilną kolekciją teko persigalvoti. Ši aštuntojo dešimtmečio įkvėpta ir, kaip pati dizainerė Hannah McGibbon sako, Annie Hall meets Laura Ashley tipo kolekcija atrodo ne kaip močiutės spintos relikvijų rinkinukas, o kaip modernios ir retro stilių mėgstančios moters drabužinė. Man itin patiko paprasta spalvų gama, vasariškai lengvi, tačiau architektūriški siluetai bei žiupsnelis vaikiško žaismingumo.

Emilio Pucci

Tai tėra antroji naujojo mados namų dizainerio Peter Dundas kolekcija, tad jis jai iškėlė du tikslus: išgryninti naująją mados namų filosofiją bei Pucci merginą išleisti atostogų prie jūros. Abu tikslai buvo puikiai pasiekti, nes itin vasariška bei marinistinių atspalvių kolekcija turėjo daug grafinių elementų, rock chic stiliaus detalių. Švelnių spalvų mini suknelės buvo sugriežtintos asimetriškais kirpimais, siaurėjančios kelnės paraitotos, o švarkų rankovės – atsmauktos.

Viktor & Rolf

Kas, po galais, atsitiko genialiam olandų duetui? Idėjų stygius? Nesutarimai? Jų kolekcijos pastaruoju metu ir negyvos, pusiau neišbaigtos. Ši kolekcija, bandanti sugretinti vyrišką ir moterišką garderobus, mane nuvylė tuo, kad buvo per daug paprasta. Taip, drabužiai tobulai įsipaišytų į kiekvieną spintą, yra labai elegantiški,noriu matyti.

Nuotraukos iš style.com.

Bučkis