Ruduo 2009 | Svarbiausios rudens vyrų mados tendencijos

Jei jau rudeninių tendencijų sąrašu pamaloninau savo skaitytojas, kodėl to paties nepadarius skaitytojams? Juk vyrų mada yra tokia pat svarbi kaip moterų, tik mūsų kuklieji lietuviai dar nedrįsta į ją gilintis. Na, per tam tikrą laiko tarpą ši problema išsispręs savaime, nes kultūringas intelektualus europietis mada jau seniai domisi ne ką mažiau nei teatru, tapyba, literatūra.

Ruduo vyrų madoje būna gerokai niūresnis nei žavūs ir spalvoti vasaros sezonų pristatymai. Dizaineriai savo klientą įsupa į tamsius paltus, apauna sunkiais juodais batais ir vėl aprengia solidžiu kostiumu. Šį rudenį pagrindinė vyrų mados tendencija sutampa su viena iš svarbiausių moterų rudens sezono krypčių. Tai yra klasika. Tad kad ir koks mielas Jums buvo tas praeitos žiemos languotais marškiniais vilkintis studentas ar elegantiškas šios vasaros rokeris, tenka persikelti į klasika dvelkiantį rudenį. Šiame įraše rasite viską, kas vyraus ir į ką reikėtų atkreipti dėmesį, tad nepamirškite šio tendencijų sąrašo peržvelgti ir prieš eidami į parduotuvę.

Modelis Sean Opry (jakandjil.com)

Kaip jau minėjau, šis ruduo bus itin klasikinis. Vyraus klasikiniai lietpalčiai, klasikinės pilka ir juoda spalvos, praktiškos medžiagos, tvirtai atrodantys kostiumai, klasikiniai siluetai. Vyrų mada šį sezoną bus kaip niekad griežta, tačiau nereikia pamiršti ir to, kad griežtume turi būti ir elegancijos, derinimo. Apsivilkę kampuotą juodą paltą, juodas kelnes, apsiavę juodus batus ir ant galvos užsidėję juodą skrybėlę iškart netapsite madingi, nors kiekviena detalė ir bus klasikos atributas. Mada šįkart reikalauja ir saikingo sluoksniavimo (marškiniai, liemenė, švarkas, paltas), ir šviesesnių akcentų (itin madingi bus smėlio spalvos). Beje, reikės ir aksesuarų. Madingiausias šį sezoną bus didelis megztas šalikas, kuris derinsis prie prasegto palto ar papildys klasikinio megztinio V iškirpte ir siaurų kelnių derinį. Kelnės šį sezoną vis dar lieka siauros, nes dizaineriams parduoti platesnių ar bent tiesaus kirpimo tiesiog nesiseka.

Trumpas must-have sąrašas rudeniui-žiemai: klasikinis švarkas (derinamas su juodomis kelnėmis ir elegantiškais juodais lakiniais bateliais), pilkas kostiumas (gray is the new black), klasikinis paltas (madingi visi rudi ir pilki atspalviai), paprastų baltų marškinių ir siaurėjančių juodų kelnių variantas (derinti tuos pačius juodus elegantiškus itališko stiliaus batelius), vienspalvis klasikinis megztas šalikas.

Dior Homme, Givenchy, Rick Owens, Costume National, D’Avenza prekės iš luisaviaroma.com

Švarkas

Dygsniuotas, paprastas, aštriais kampais… Klasikinis švarkas Jūsų spintoje derės prie visko ir tiks visomis progomis. Rinkitės jį prigludusiu liemeniu, švarkas gali turėti tik vieną sagą.

Dolce and Gabbana, Prada, Michael Kors, Burberry

Angliškas lietpaltis

Klasika yra klasika, tad klasikinio lietpalčio neišvengsite. Tai yra puikus drabužis, suteikiantis daug elegancijos net kai yra dėvimas su džinsais ir laisvalaikio bateliais. Lietpaltis turėtų būti su diržu, dvejomis eilėmis sagų.

Burberry, Alexander McQueen, Dries Van Noten

Pilkas tvidas

Be jokių abejonių pilkos spalvos tvidas (šiurkštoka ir labai šilta vilnonė medžiaga) yra sezono madingiausias audinys. Jis palaiko tvirtą drabužio formą, yra patvarus. Geriausia pirkti tvido švarką ar paltą.

Burberry, Jil Sander, Michael Kors, Spurr

Smėlio spalva

Viena iš madingiausių sezono spalvų tikrai yra smėlio. Ypač gerai, jei įsigysite šios spalvos megztinį, lietpaltį ar švarką. Ji pakankamai netepli, praktiška, lengvai priderinama ir įneša šiek tiek gyvybės į kiekvieną derinį.

Dries Van Noten, Louis Vuitton, Missoni, Alessandro Dell’Acqua

Juoda ir balta

Klasikinis kontrastas. Madingiausias jo variantas būtų balti marškiniai ir juodos kelnės, tačiau niekas nedraudžia prie juodų kelnių derinti baltą švarką ar paltą, tačiau lietuviškomis oro sąlygomis toks palto spalva greit susiteptų, papilkėtų.

Burberry, Ferre, Versace, Calvin Klein

Sluoksniavimas

Na, daug pastangų čia tikrai nereikės. Siūlau kelis paprasčiausius variantus: marškiniai-megztinis-švarkas arba marškiniai-liemenė-švarkas. Paprasta, patogu, šilta ir vis tiek įdomiau nei paprastas nusibodęs megztinis.

Missoni, Louis Vuitton, Dior Homme, Burberry

Šalikas

Jau rašiau, kad tai bus sezono svarbiausias aksesuaras, tad štai keli pavyzdžiai, kaip šaliką priderinti ir kokį jį išsirinkti.

Burberry, Dior Homme, Dries Van Noten, Ferre, Louis Vuitton, Missoni

Nuotraukos iš jakandlij.com/blog, luisaviaroma.com, men.style.com.

Bučkis